kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Emre Belözoğlu, Newcastle’da

Emre Belözoğlu, Galatasaray’ın eski Teknik Direktörü Graeme Souness ve eski futbolcusu Dean Saunders tarafından havalanında adeta kucaklanarak karşılanmıştı.

Emre Belözoğlu, Newcastle’da
09.07.2015
0
A+
A-

 

Londra Gazete'nin 14 Temmuz 2005 tarihhli nüshasındaki haberin kupürü.

Londra Gazete’nin 14 Temmuz 2005 tarihini taşıyan nüshasındaki haberin kupürü.

 

Türk futbol camiası, hatta futbolla ilgisi olan, olmayan herkesin bugünlerde ağızlarından düşürmedikleri tek isim Arda Turan hiç şüphesiz. Barcelano’ya transferinin açıklanmasından beri dünyada olduğu gibi Türk medyası da hep onu konuşuyor.

LONDRA GAZETE

Yurtdışında oynamaktan çekinen futbolcularımızın onu örnek alması isteniyor. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim bile 80 milyon nüfusa sahip Türkiye’den en az 80 futbolcunun yurtdışındaki liglerin her birinde oynamaları gerektiğini söylüyor. Hatta Hindistan, Pakistan ve diğer Asya liglerini bile hedef gösteriyor. Arda Turan’ın adı etrafında konular dolaşıp duruyor.

10 yIL ÖNCE EMRE HAVAALANINDA KARŞILANMIŞTI

Bugünlerde Fenerbahçe’den adeta kovularak uzaklaştırılan, altyapısından çıktığı Galatasaray’dan, 2001’de İtalya’nın İnter takımına giden Emre Belözoğlu ise , dört yıl sonra ise Premier Lige takımlarından Newcastle’a geliyordu. Emre Belözoğlu, Galatasaray’ın eski Teknik Direktörü Graeme Souness ve eski futbolcusu Dean Saunders tarafından havalanında adeta kucaklanarak karşılanıyordu. Daha sonra yaşadığı sakatlıkların yanısıra sahada söylediği iddia edilen ırkçı sözlerle sıkıntılı bir üç sezon yaşayan Emre, Ada’dan Fenerbahçe’nin yolunu tutuyordu.

İşte bundan tam 10 yıl önce yaşanan transfer olayı Londra Gazete’nin 14 Temmuz 2005 Perşembe günü çıkan 228. sayısının spor sayfalarında şöyle yer almıştı:

Emre Newcastle’da

Türk Milli Takımı ve İnter Milan’ın yıldızı Emre Belözoğlu, Newcastle’lı oldu.

Uzun süreden beri Newcastle Menajeri Graeme Souness’in transfer listesinde bulunan Enre, iki takımın anlaşması üzerine Premier League takımı için imza attı. Bu transferden İnter Milan 4 milyon pound alacak. Emre, Newcastle gibi büyük bir takıma gelmenin yanısıra, Souness gibi değerli bir menajerle çalışacak olmasının kendini mutlu edeceğini söyledi. Pele’nin dünyanın en iyi 125 futbolcusu arasında yer verdiği Emre için görüşlerini söyleyen Menajer Graeme Souness de,” Çalışkan, hırslı ve estetik. Futbola güzellik katan özelliklere sahip bir futbolcu. Bu özellikleriyle İngiliz futboluna kolaylıkla adapte olacak durumda. Newcastle’a büyük güç katacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.