kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
STERLIN
41,0099
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Alman futbolunda Euro 2024 protestosu

Alman futbolunda Euro 2024 protestosu
24.09.2018
0
A+
A-

Almanya’da bu hafta oynanan lig maçlarında taraftar grupları, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel ve ülkenin EURO 2024 adaylığını protestolarla eleştirdi.

Bundesliga ekiplerinden Augsburg ile Werder Bremen arasında oynanan lig maçında her iki takımın taraftarı, tezahüratlarla ve pankartlarla Almanya’nın EURO 2024 adaylığına karşı çıktı.

Almanya 2. Lig ekiplerinden Dinamo Dresden‘in taraftarları ise Darmstadt ile oynadıkları karşılaşma sırasında, üzerinde, “Avrolarla satın alınmış turnuvalara ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan değişim.” ifadeleri yer alan bir pankart açtı.

Stuttgart‘ın Fortuna Düsseldorf‘u ağırladığı karşılaşmada ise taraftarlar, astıkları büyük pankartla DFB’ye tepki gösterdi. Federasyonun adaylık logosu ve UEFA bayrağının yer aldığı pankartta, EURO 2024 için hazırlanan, “Futbol bizi birleştirir.” sloganı değiştirilerek, “Sizi para birleştirir. Avrupa futbolunun kalbinde yozlaşma.” ifadeleri kullanıldı.

Rüşvet ve ırkçılık iddiaları EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ile yarışan Almanya’da DFB, son yıllarda yaşanan yolsuzluk ve ırkçılık iddialarıyla gündeme gelmişti.

Almanya’nın 2006’da ev sahipliği yaptığı FIFA Dünya Kupası‘ndaki rüşvet iddiaları, 2015 yılında ortaya çıkmıştı. Turnuvanın ev sahipliği sürecinde rüşvet verdiği gerekçesiyle dönemin DFB Başkanı Wolfgang Niersbach, görevinden istifa etmek zorunda kalmış, FIFA ise kendisine bir yıl futboldan men cezası vermişti.

Niersbach’ın istifasının ardından göreve gelen Reinhard Grindel ise ırkçılık iddialarıyla adından söz ettirdi.

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ile İlkay Gündoğan‘ın yanı sıra İngiltere Premier Lig’de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında bir etkinlik çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la Londra‘da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti. Bu fotoğrafın ardından Almanya’da Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmış, Mesut Özil, Rusya‘nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası‘ndan sonra Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Özil açıklamasında, DFB Başkanı Grindel’i doğrudan eleştirmişti.

Grindel ise Almanya’nın turnuvaya erken veda etmesinden sonra Mesut Özil’i eleştirerek, futbolcunun fotoğrafla ilgili bir açıklama yapmasını istemiş, Alman basınının Mesut Özil’e yönelik linç kampanyasına da sessiz kalmıştı.

(SKORER)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.