kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
STERLIN
40,6721
BITCOIN
$64.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Baştacımız

Baştacımız
16.08.2012
0
A+
A-

OLIMPIK_KIZLAR_1YAZ Olimpiyatları’nda iki atletimiz Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut, 1500 metrede altın ve gümüş madalya alırken, adlarını Türk atletizmine altın harflerle yazdırdı. Aslı, Olimpiyat tarihinde ilk altın madalya kazanan atletimiz oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü sonuçlanan Yaz Olimpiyat Oyunları’na 114 sporcudan oluşan rekor sayıyla katılan Türkiye, sadece beş madalya elde ederken, atletizm ve taekwondoda alınan altın madalyalarla teselli buldu. Özellikle bayan sporcularımızın başarısı büyük dikkat çekti.

Atletizmde Nevin Yanıt’ın elde ettiğ beşinciliğin ardından piste çıkan 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut finalde nefesleri kesen bir mücadele sonucu Türkiye rekorunu kırıp, altın ve gümüş madalyaları alırken, 80 bin kişinin alkışlarını topladı. Türkiye’deki sporseverleri de gururlandıran iki başarılı atletimizi arayan Başbakan Tayyip Erdoğan da onları sahada kutladı.

Bir başka başarılı spocumuz ise Nur Tatar idi. 19 yaşında Olimpiyatta mücadele eden taekwondocu Nur Tatar, finalde Güney Koreli rakibine kaybederken, Türkiye’ye bir gümüş madalya getirdi.

Taekwondo’daki diğer başarılı isim ise Servet Tazegül oldu. Sıkletinde Olimpiyat şampiyonu olarak tarihe geçen Servet de, sporseverlerimizi gururlandırdı. Madalya alan  diğer sporcumuz greko-romen güreşte Rıza Kayaalp oldu. 125 kilodaki sporcumuz bronz madalyayı Türkiye’nin hanesine yazdırdı.

Takım oyunlarında ilk kez Olimpiyat Oyunlarına iştirak eden kadın basketbol ve kadın voleybolcularımız oyunlarıyla dikkat çekti. Kadın basketbolcularımız grubunda ikinci olarak yükseldiği çeyrek finalde Rusya’ya kaybetti. Kadın voleybolcularımız da iyi oynamalarına karşılık gruptan çıkamazken, şampiyon olan Brezilya’ya grup maçında şanssız bir şekilde 3-2 yenilmeleri dikkat çekiciydi.

Büyük umutlarla Londra’ya gelen haltercilerimiz hayal kırıklığı yaşarken, yine madalya beklediğimiz boks, okçuluk ve serbest güreş dallarında da sporcularımız kayboldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.