kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.087
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

KTHY mağdurlarının hukuk zaferi

KTHY mağdurlarının hukuk zaferi
06.11.2012
0
A+
A-

kthy1İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (İAKM-Cemevi) girişimiyle, Kıbrıs Türk Hava Yolları ve Atlas Havacılık AŞ aleyhine başlatılan yasal süreç, mağdurların lehine sonuçlandı.

KTHY’nın 21 Haziran 2010 tarihinden itibaren ucuşlarını durdurmasıyla birlikte mağduriyet yaşayan vatandaşların haklarını yasal yollardan almak için Cemevi öncülüğünde başlatılan dava kazanıldı. KTHY ve Atlas Havacılık AŞ, mağdurlara toplam 840 bin 853 sterlin tazminat ödemeye mahkum edildi.

İAKM-Cemevi başkanı İsrafil Erbil geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, mahkeme öncesinde yetkililerle görüşüp soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını, en sonunda, toplumun çıkarlarını kollamak amacıyla konunun mahkemeye intikal ettirildiğini dile getirdi.

Erbil, İAKM-Cemevi adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Bilindiği üzere, KTHY’nın Londra-Gaziantep, Londra-Adana ve Londra-Ercan uçuşlarını durdurması sonucu Londra’da yaşayan binlerce insanımız mağdur oldu. Mağduriyet yaşayan yolcular, İakm ve Cemevi’ne başvuruda bulunarak bu konuda yardım talebinde bulundular.

Yaklaşık 25 ay boyunca  bu mağduriyetlerle ilgili, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Londra Temsilcisi dahil birçok ilgili kurum ve kişilerle görüşmelerde bulunduk, fakat tüm çabalarımıza rağmen olumlu bir sonuç alamadık.

Mağdur yolcularla birlikte 17 Şubat 2012 tarihinde İakm ve Cemevi’nde  tekrar bir araya geldik. Bu toplantıyı takip eden günlerde İakm ve Cemevi’ne ulaşan mağdurların sayısı 4 bin 500 kişiye ulaştı. Bunun üzerine, KKTC Londra Temsilciliği’ni tekrar aradık. Görüşme taleplerimiz sonuçsuz kalınca, mağdurlarla birlikte 9 Mart 2012 tarihinde KKTC Londra Temsilciliği önünde protesto mitingi yapıldı. Umutların tükenmeye başladığı bir zamanda Goldsworth Solicitors firmasından Avukat Zafer Armutlu, Hawa Patail, İsmail Şık ve Hasan Yıldırım, hukuki olarak gerekli riskleri de alarak yardımcı olabileceklerini söylediler. Onlarca hukukçu arkadaşlarıyla birlikte Cemevi çatısı altında yüzlerce mağdurla mülakat yaptılar ve 1 Haziran 2012 tarihinde hukuki işlemleri başlattılar.

KTHY ve Atlas Havacılık AŞ adına açılan dava 2 Kasım  2012 Cuma günü Yüksek Mahkeme (High Court Of Justice) kararı ile 669 mağdurun bilet parası, tazminatları ve faizlerini de kapsayan 840,853,29 sterlin paranın ödenmesine karar verildi.

İakm ve Cemevi, KKTC Londra Temsilciliği gibi telefonlarını ve kapılarını hiç kimseye, özellikle mağdur insanlara kapatamadığı için bu konuyla ilgili gerekeni yaptı. Tüm iyi niyetli girişimlerimizin boşa çıkması üzerine, hukuki yollara başvurduk ve kazandık. ‘

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.