kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
STERLIN
41,1376
BITCOIN
$70.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Onbinler kesintilere karşı yürüdü

Onbinler kesintilere karşı yürüdü
21.10.2012
0
A+
A-

İskoçya’nın Glasgow ve Kuzey İrlanda’nın Belfast kentlerinde de düzenlenen mitinglerin katılımcıları, muhafazakar-liberal demokrat koalisyon hükümetinin kamudaki kesintilere son vermesini istiyor.

Sendikalar, kesinti planlarının hükümetin öne sürdüğü gibi ekonomik büyümeye geçişi sağlamadığını vurgularken, hükümet kemer sıkma önlemlerinin bütçe açığını azaltmak için yaşamsal önemde olduğunu savunuyor.

Sendikalar, ayrıca bağışlarıyla destekledikleri İşçi Partisi’nin de kamuda ücret artışlarını dondurma planlarından yana bir tavır sergileyeceği açıklamasına öfkeli.

İşçi Partisi lideri Ed Miliband ise mitingin konuşmacıları arasında.

Miliband’in İşçi Partisi hükümeti yönetiminde de kesintilerin olacağı sözleri üzerine mitingin katılımcılarının bazıları tarafından yuhalandı.

Başbakan David Cameron, İngiltere ekonomisini onarmak için acı kararların alınması gerekeceğini söylemişti.

Ancak Ulusal Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Brendan Barber, kemer sıkma önlemlerinin başarısız olduğuna ilişkin kanıtların artmakta olduğuna dikkat çekerek, ”2.5 milyondan fazla kişi işsiz, 3 milyon civarında çalışanın da yaşam standartlarını korumalarına yetecek gelir elde edecek süre çalışamadıklarını, son üç yıldır da gelirlerin her ay düşmekmekte olduğunu” söyledi.

Barber, gelirlerin ve yaşam standartlarının gerilemesinin de tüketicilerin güvenine ve talebe darbe vurduğuna işaret etti.

Ancak sendika yetkilisi, bir genel grevi olası görmediğini, ”bu konuda yeterince güçlü bir çağrı”ya tanık olmadıklarını da kaydetti.

Genel grev konusu geçen ay konfederasyonun genel kurulunda gündeme gelmiş, üyeler bir grev için koşulların gözden geçirilmesi konusunda bir teklifi kabul etmişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.