kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$69.929
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Namus Cinayeti Hükümlü Savaş Dilek İngiltere’yi Karıştırdı

Namus Cinayeti Hükümlü Savaş Dilek İngiltere’yi Karıştırdı
21.10.2012
0
A+
A-

Savaş Dilek’in, Türkiye’de kız kardeşini öldürdüğü için hüküm giydiğinin bilinmesine rağmen İngiltere tarafından vatandaşlık verildiğini söylemesi, şaşkınlık yarattı Türkiye’de kızkardeşini öldürdüğü gerekçesiyle namus cinayetinden hüküm giyen Savaş Dilek’in, cinayet işlediğinin bilinmesine rağmen İngiltere tarafından vatandaşlık hakkı verildiğini söylemesi, İngiltere’de tepki yarattı.

Daily Star Sunday gazetesi, “kaçak” olarak nitelediği, 38 yaşındaki Savaş Dilek için “Türkiye’den gelen bir katil, (İngiliz) İçişleri Bakanlığının kaçak olduğunu bildidiği halde kendisine bir İngiliz pasaportu verildiğini mahkemede anlattı” diye yazdı.

Gazete, Dilek’in, beş yıl önce İngiltere tarafından vatandaşlık verildiğine dikkat çekerken Dilek’in “Liverpool’a İçişleri Bakanlığına ifade vermeye gittiğimde kız kardeşiminin öldürüldüğünü ve benim cinayetle ilgili hüküm giydiğimi söyledim” diye konuştuğunu aktardı.

Dilek’in, 1992 yılında kendisinden büyük bir adamla evlenmek üzere evden kaçan kızkardeşini öldürdüğünü kaydeden gazete, bunun ardından Dilek’in cinayet, iki silahlı soygun ve “yasa dışı TKP-ML Kürt terör grubunun militan kanadığı üyesi olduğu” gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Gazete, 2002 yılında bir beyin rahatsızlığı için tedavi almak üzere cezaevinden çıkmaya izin verilmesinin ardından İngiltere’ye kaçtığını, iki ay sonra da Türkiye’nin bir yakalama emrini çıkarttığını belirterek halen Londra’da bir mahkemede Dilek’in, Türkiye’nin iade talebine ilişkin davanın görüldüğünü anlattı.

-SAVCI: “İLTİCA TALEBİNDE CİNAYETTEN SÖZ EDİLMEDİ”-

Savcının, Dilek’in iltica talebinde cinayetten söz edilmediğini anlattığına dikkat çeken gazete, “Ancak Daily Star Sunday, Birleşik Kraliyet göç yetkililerinin, ocak 2003’te kendilerine Dilek’in Türkiye tarafından iadesi istendiği bildirilmesinin ardından polis ile temasa geçtiklerini öğrendi. Statüsüne ilişkin kaygılarına rağmen, İçişleri Bakanlığı, dört ay sonra kendisine süresiz ülkede oturma izni veridi.”

Gazete, Kasım 2007’de de bir saldırı nedeniyle 12 aylık toplum hizmeti cezasına çarptırılmasına rağmen Dilek’e İngiliz vatandaşlığının verildiğini vurguladı.

-“DAVA, ŞİMDİDEN ON BİNLERCE STERLİNE MAL OLDU”-

İngiliz gazetesi, daha sonra da İngiltere’de başka suçları işleyen Dilek’in sonunda Kasım 2010’de Scotland Yard’ın iade birimi tarafından Londra’daki evinden alındığını belirtirken de Dilek ile ilgili davanın şimdiden vergi mükelleflerine “on binlerce Sterlin”e mal olduğunun altını çizdi.

Gazete haberine, “Halen sara iddiası nedeniyle tekerlekli sandalyeyi kullanan Dilek, Türkiye’de polis tarafından işkence edildiğini öne sürüyor. Türkler ise, iddiaları reddediyor ve (Dilek’in) tibbi sorunları “uydurduğu’nu söylüyorlar.” – Ankara Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.