kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3373
EURO
35,1762
STERLIN
41,1212
BITCOIN
$64.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Tuvalette telefon kullanmak hemeroidi tetikliyor

Tuvalette telefon kullanmak hemeroidi tetikliyor
20.09.2019
0
A+
A-

Woman using mobile phone in toilet, concept of addiction to social media.

Modern zamanların en sık rastlanan alışkanlıklarından birisi kuvvetle muhtemel tuvalette telefon ile zaman geçirmektir. Bilim insanları bu durumun sağlıklı olmadığına ve hemoroid riski yarattığına dikkat çekti.

Günümüzde insanların telefonlarından ayrılmaması çok tanıdık bir olay. Telefonlar artık hayatımızın “Bu yokken ne yapıyorduk biz ya?” dediğimiz bir parçası. Yatakta, toplu taşımada, mesai arasında hepimiz telefonlarımıza bakıyoruz, hatta tuvalette bile.

Doktorlar ise bu konuda yaptıkları açıklamada, tuvalette telefon kullanmanın hemoroidi tetiklediğini açıkladı. Aslında sorunun nedeni tuvalette gereğinden fazla oturmak ancak telefonlar da tuvalette geçirilen süreyi uzatıyor. Yani dolaylı bir etki söz konusu oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr Sarah Jarvis, hemoroidin pek çok farklı nedeni olabileceğini belirttikten sonra “Çok uzun süre oturmak da hemoroidi tetikliyor. Ve geçmişte, bazılarımız tuvalete elinde kitapla giderken şimdi telefonla gidiliyor. Bu yüzden de işinizi görürken favori uygulamalarınızda ekranı kaydırmak çok cazip gelse de doktorlar bunu tavsiye etmiyor.” diye konuştu.

Dr. Jarvis ayrıca, hemoroidden korunmak isteyenlerin beslenmelerine lifli gıdalar eklemelerini, yeterince sıvı aldıklarına dikkat etmelerini ve düzenli egzersiz yapmalarını tavsiye ediyor.

Görünüşe göre en iyisi, tuvalete giderken telefonu başka bir yere bırakmak olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.