kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3391
EURO
35,1222
STERLIN
41,0800
BITCOIN
$63.478
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Kansere karşı en dirençli kan grubu belli oldu

Kansere karşı en dirençli kan grubu belli oldu
16.08.2019
0
A+
A-

kan grubu
İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde bulunan bilim insanları, kan grubu ve kanser geliştirme olasılığı arasında bir bağlantı olup olmadığını inceledi. Bu incelemenin olumlu sonuçlar vermesinin ardından hangi kan grubunun kanser geliştirmeye karşı daha dirençli olduğu ortaya kondu.
Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser, birçok farklı şekilde insanlarla karşılaşabiliyor. Akciğer, mide, pankreas ve daha birçok bölgede gelişebilen kanser, erken teşhis konulamaması durumunda ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Kanser üzerine yapılan çalışmalar devam etse de bu çalışmaların birçoğu, kanser temelli hastalıkların tedavisi konusunda ilerliyor. Yapılan son araştırmaysa kanserin hangi kan gruplarında ne kadar görüldüğü ve hangi grubun kansere karşı daha dirençli olduğu üzerine gerçekleşti.

İsveç’te bulunan Karolinska Enstitüsü çatısı altındaki bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmada kan grupları ve kanser geliştirme olasılığı incelendi. İki kavram arasında bir bağlantının olup olmadığını araştıran bilim insanları, araştırmalarının sonucunda bir karara vardı ve iki kavramın ilgili olduğunu belirtti.

35 yıl boyunca muayene edilen bir milyondan fazla insanın verilerini inceleyen araştırma, hangi kan grubunun kansere karşı en dayanıklı olduğunun yanı sıra hangi kan gruplarının hangi kanser türlerine karşı dayanıksız olduğunu da belirtti.

kanser

En dayanıklı kan grubu

Uzun yıllar boyunca toplanan hasta verilerinin sonucunda 0 (Sıfır) kan grubuna sahip olan bireylerin kansere yakalanma risklerinin diğer kan gruplarına göre daha az olduğu belirtildi.

Diğer kan grupları

Cumhuriyet’in aktardığı haberde, araştırmacıların A kan grubuna sahip bireylerin mide kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ifadelerini kullandığı belirtildi. Tüm bunların yanı sıra B ve AB grubundaki kişilerin pankreas kanseri olma riskinin daha yüksek olduğu ifade edildi.Kanser oluşumu ve kanserli tümör geliştirme konularına da kısaca değinen uzmanlar, bu konuda kaçınılması gereken noktalara değindi. Alkol ve steroid olmayan iltihap ilaçlarının  kansere neden olduğunu ifade eden uzmanlar, sigaranın etkisini de es geçmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.