kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8036
EURO
34,7732
STERLIN
40,6751
BITCOIN
$61.816
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Sinema Kulübü” ilk etkinliğine “Mutluluk” ile başladı

İngiltere Kadın Platformu (İKP), Lifetime Learning Charity ile ortaklaşa düzenlediği “Sinema Kulübü’nün ilk etkinliğine, Zülfü Livaneli’nin “Mutluluk” filmini gösterdi.

“Sinema Kulübü” ilk etkinliğine “Mutluluk” ile başladı
29.01.2017
0
A+
A-

LONDRA’da kurulu ve kadınlara yönelik çalışmalarıyla tanınan etkin sivil toplum kuruluşlarından İngiltere Kadın Platformu (İKP), Lifetime Learning Charity ile ortaklaşa düzenlediği “Sinema Kulübü’nün ilk etkinliğine, Zülfü Livaneli’nin “Mutluluk” filmini gösterdi.

Canary Wharf’da Lifetime Learning salonundaki etkinliğe kalabalık bir izleyici katılırken, film gösterimi sonunda Cambridge Üniversitesi öğretim görevlilerinden Arın Bayraktaroğlu, tanınmış fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca ve Film yapımcısı Kerem Bayraktaroğlu’nun katıldığı panelle Türk sinemasının gelişimi tartışıldı. İKP Kurucusu ve yöneticisi Nilgün Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, iki saat süren ve namus davasını konu alan film, ilgiyle izlendi. Yıldırım, İKP Sinema Kulübü’nün ilk etkinliğini gerçekleştirdiklerini ve bunu başka filmlerin izleyeceğini belirtti. Projenin ortağı Lifetime Learning yöneticisi Murat Aykut Sadi ise sinema kulübünün ayda bir yapılacağını, topluma güzel film gösterimleri ile farkındalık artırıcı paneller sunacaklarını belirtti.

Aralarında ünlü ressam Cevdet Akman, İngiltere Kadın Platformu üyeleri, basın, öğretmeler ve Life time Learning kursiyerlerinin bulunduğu izleyiciler, film sonunda panele soru sordular.

Doç. Dr. Arın Bayraktaroğlu’nun yönettiği panelde fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca, filmi sanat ve sinematografik çekim açısından değerlendirirken, film yapımcısı Kerem Bayraktaroğlu da Türk sinemasının uluslararası sinema dünyasındaki yerini, geldiği konumu, film çekim ve temalarını irdeledi.

29

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.