kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
STERLIN
40,8271
BITCOIN
$70.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Dostlarla Şarkı konseri iki adayı buluşturdu

Dostlarla Şarkı konseri iki adayı buluşturdu
25.05.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE ve Kuzey Kıbrıslı müzik koroları “Dostlarla Şarkı” konserinde aynı sahneyi paylaştı.

Londra Türk Müziği Korosu ve Müzik Gönüllüleri Derneği Korosu güzel bir konsere imza atarak iki ada ülkesini sanat platformunda bir araya getirdi.

Muhteşem konser 20 Mayıs Pazar günü Güney Londra’daki Bromley Civic Centre’da gerçekleşti.

Usta müzisyen Ercüment İbrahim şefliğindeki Londra Türk Müziği Korosu ile usta müzisyen Cem Kafkas şefliğindeki KKTC Müzik Gönüllüleri Derneği Korosu unutulmaz bir konsere imza attı.

 

SANAT VE EĞİTİM İÇİN

Londra Türk Müziği Korosu Başkanı Hale İsmail ve KKTC Müzik Gönüllüleri Derneği Başkanı Yeşim Ateşin konser öncesi kısa konuşmalar yaptı.

Hale İsmail, “Bizler Londra Türk Müziği Korosu olarak Türk toplumu içerisindeki farklılığımızı her zaman halkımıza verdiğimiz hizmetlerle kanıtladık. Konserimizden elde edilen gelirin bir kısmını Türk Dili ve Eğitimi için okullara yardım amaçlı verilmektedir. Bu yıl ise arkadaşımız Pembe İsa’nın, aramızdan zamansız ayrılan merhum eşi Dr. Tözün İsa’nın isminin yaşatıldığı Atatürk Okulu’na verilecektir. Sanatımızı icra ederken, bilim ve felsefeyi yabancı bir ülkede bir Türk olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Siz sanatsever dostlarımız bizleri desteklediğiniz sürece bizler de bu amacımızla yardımlaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yeşim Ateşin ise, iki koronun geçen yıl Kıbrıs’ta bir araya gelerek aynı sahneyi paylaştığını hatırlatarak yardım amaçlı bu organizasyonların çok faydalı olduğunun altını çizdi.

MÜZİK ZİYAFETİ

Üç bölümden oluşan konserin ilk bölümünde konuk koro sahne aldı. Konserin ikinci bölümünde Londralı ev sahibi koronun sahne almasının ardından son bölümünde her iki koro birlikte sevilen şarkıları seslendirdi.

BAŞARAN’DAN DESTEK

Konsere KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ve KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik’in yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı. Gecenin sonunda desteklerinden dolayı KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran’a teşekkür mahiyetinde çiçek takdim edildi. Başaran yaptığı kısa konuşmada, sanatsal kültürel etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.