kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
STERLIN
40,9851
BITCOIN
$70.115
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kahkahanın adı “Şaka Maka”

“ŞAKA Maka” adlı gösterileriyle Doğu Avrupa Komedi Festivaline katılan Türk komedyenler izleyenleri kahkahaya boğdu.

Kahkahanın adı “Şaka Maka”
01.03.2018
0
A+
A-

“ŞAKA Maka” adlı gösterileriyle Doğu Avrupa Komedi Festivaline katılan Türk komedyenler izleyenleri kahkahaya boğdu.

Geçen hafta sonu Backyard Comedy Club’da gerçekleşen gösteriyi yaklaşık 100 kişi izledi. İngiltere’de bir ilki gerçekleştiren komedyenler, büyük beğeni topladı.

Dört Türk komedyenin sahne aldığı “Şaka Maka” adlı Türkçe komedi gösterisi 25 Şubat Pazar akşamı gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu gösteride sırasıyla Şaban Kazım, Ruşen Tuzcu, Hasan Derviş ve Aslı Akbay sahne aldı.

LEWISHAM’LI ŞABAN

İki bölümden oluşan gösteride komedyen Aslı Akbay’ın kısa selamla konuşmasının ardından izleyenlerin karşısına çıkan ilk isim Şaban Kazım oldu. Güney Londra’nın Lewisham semtinde yaşayan Şaban Kazım, uzun zamandır yaptığı komedyenliği ilk defa Türkçe gerçekleştirdi. Kıbrıs Türk’ü bir baba ve İngiliz bir annenin evladı olan Kazım, iki kültürlü yaşamından kesitleri Kıbrıs Türklerine has şivesi ile anlatarak salonu kahkahaya boğdu.

ANKARA ANLAŞMALI KOMEDYEN

Kazımın ardından sahneye gelen isim Ruşen Tuzcu oldu. Aslen Ankaralı olan Tuzcu, Ankara Anlaşması ile İngiltere’de yaşadığını ve kendisi gibi Ankaralı bir kadınla evli olduğunu, yaşamını ve geçmişini komik esprilerle anlatarak seyirciyi güldürdü.

 

MÜZİKAL KOMEDİ

Gösterinin ikinci bölümü müzikal komedi performansı ile Hasan Derviş tarafından açıldı. Derviş başından geçen komik olayları bilindik Türk halk müziği eserleri ile harmanladı. Esprilerini Türkçe kafiyeli kelime öbekleri haline getiren Derviş, halk müziğine uygun seslendirmesi ile büyük beğeni topladı.

 

KAPANIŞ ASLI’DAN

İngiltere’de doğup büyüyen ve uzun yıllar burada yaşayan komedyen Aslı Akbay, yaklaşık 6 yıldır Türkiye’de yaşıyor ve komedyenlik yapıyor. Bir tarafı Kıbrıslı, bir taradı Türkiyeli olan Akbay, yaşamı boyunca hiçbir yere ait olamama ve “Sen zaten buralı değilsin” gibi sözler karşında yaşadıklarını esprili bir dille anlattı. Akbay ayrıca bireyler üzerindeki mahalle baskısını da hicvederek izleyenlerden tam not aldı.

İngiltere’de ilk kez gerçekleşen Türkçe komedi gösterisine katılan izleyiciler, ilerleyen zamanlarda yeni gösterilerin yapılmasından yana olduklarını dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.