kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3391
EURO
35,1710
STERLIN
41,1382
BITCOIN
$64.277
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İsrail seçimleri: Netanyahu’nun büyük koalisyon teklifini rakibi reddetti

İsrail seçimleri: Netanyahu’nun büyük koalisyon teklifini rakibi reddetti
19.09.2019
0
A+
A-

İsrail’de düzenlenen genel lerde Likud çoğunluğu elde edemeyince parti lideri Başbakan Binyamin Netanyahu, en yakın rakibi merkez sol ittifakı Mavi-Beyaz ittifakının başındaki emekli Korgeneral Benny Gantz’a büyük koalisyon önerisinde bulundu.

Netanyahu, televizyon kanallarında yayınlanan mesajında Gantz’a çağrıda bulunarak, “Seçim kampanyası döneminde bir sağ hükümet çağrılarında bulundum. Ancak seçim sonuçları bunun mümkün olmayacağını gösteriyor. Seçmen siyasi bloklar arasında net bir seçim yapmadı. Bu nedenle geniş tabanlı bir koalisyon dışında bir seçenek bulunmuyor” dedi.

Netanyahu ayrıca Gantz’a hitaben, “Halk bizden sorumlu bir şekilde davranmamızı, işbirliği içerisinde çalışmamızı bekliyor. O yüzden sana sesleniyorum Benny. Gel bugün görüşelim” dedi.Netanyahu, Benny Gantz’a Başbakanlık koltuğuna da dönüşümlü olarak oturmayı teklif ediyor.

Benny Gantz ise kendi liderliğinde bir ulusal birlik hükümeti kurmak istediğini belirterek Netanyahu’nun teklifini reddetti.Resmi olmayan sonuçlara göre Netanyahu’nun sağcı Likud Partisi’nin 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu Knesset’te 32; Gantz’ın merkez sol ittifakı Mavi-Beyaz’ın ise 33 sandalyesi bulunuyor.

Lieberman kilit isim

Netanyahu ve Gantz büyük koalisyon üzerinde uzlaşıya varsa dahi, Avigdor Lieberman ile de masaya oturmaları gerekecek.

Netanyahu’nun eski koalisyon ortağı ve eski savunma bakanı Lieberman’ın aşırı sağ Evimiz İsrail Partisi resmi olmauyan sonuçlara göre 9 sandalye kazandı.

Parti, Nisan ayındaki seçimde 5 sandalye kazanmıştı.

Lieberman, destekçilerine yaptığı konuşmada, “Tek bir seçeneğimiz var. Benim partim, Likud ve Mavi-Beyaz İttifakı’yla birlikte bir birlik hükümeti kurmalıyız. Ülke acil bir durumla karşı karşıya” demişti.

Lieberman, Nisan seçimleri sonrası koalisyona girmeyi reddetmiş ve bu tutumuyla seçimlerin yenilenmesine sebep olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.