kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
34,9872
STERLIN
40,9712
BITCOIN
$70.684
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Şadiye Balıkçıoğlu’ndan çocuklara anlamlı yardım

Şadiye Balıkçıoğlu’ndan çocuklara anlamlı yardım
19.12.2018
0
A+
A-

LONDRA’DA ikamet eden modacı, tasarımcı ve tiyatrocu Şadiye Balıkçıoğlu, Adıyaman bölgesinde bulunan ilkokul ve ortaokul okuyan öğrencilere bağış yapılmasında öncülük etti.

Şadiye Balıkçıoğlu Londra’da bulunan aile ve yakın arkadaş çevresiyle ile birlikte Adıyaman köylerinde maddi durumu yetersiz olan çocukların kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için bir miktar para topladı.

Şadiye Balıkçıoğlu’na eşlik eden Serap Cemal ve Semralla İbrahim, 30 Kasım’da Adıyaman köylerinde maddi durumu yetersiz 300 ilkokul ve ortaokul öğrenciye anlamlı yardımda bulundu.

Şadiye Balıkçıoğlu, Serap Cemal ve Semralla İbrahim Londra’da hayırseverler tarafından toplanan parayla ile birlikte ihtiyaç sahibi çocuklar için alışveriş yaptı.

Uzun yıllardır birçok hayır işleri ile tanınan Şadiye Balıkçıoğlu, bu kez Adıyaman köylerinde bulunan ihtiyaç sahibi çocuklar için kollarını sıvadı.

Adıyaman köylerinde öğrenim gören ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye, hayırseverlerin gönderdiği bere, atkı ve eldivenlerin dağıtılmasında öncülük yaptı.

Yaklaşık bir hafta süreyle, Adıyaman köylerinde okuyan öğrencileri ziyaret eden Şadiye Balıkçıoğlu, Serap Cemal ve Semralla İbrahim, öğrencilerle yakından ilgilenip, öğrencilerle sohbet etti.

Londra’daki hayırseverler Adıyaman’da okuyan maddi durumu yetersiz öğrencileri sevindirdi.

Özellikle kış aylarının oldukça soğuk geçtiği Adıyaman’da, 300 tane çocuk kışta artık üşümeyecek.

Kendi maddi imkanlarıyla bu ihtiyaçlı öğrencilerin yardımına koşan Londra’daki hayırseverler ve bu girişime öncülük eden Şadiye Balıkçıoğlu, ayakkabıdan monta kadar öğrencilerin kışlık tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptı.

Hayırsever üç kadın, toplanan parayla öğrencilere kışlık ıhtıyaçlar aldı ve onlarla hatıra fotoğrafları çekti.

“ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ O TEBESSÜMÜ GÖRMEK BAMBAŞKA BİR DUYGU”

Londra Gazete’ye konuşan Şadiye Balıkçıoğlu, Adıyaman’daki öğrenciler için gerçekleştirmiş oldukları örnek davranış hakkında şunları söyledi:

“Kendimi bildim bileli insanlara yardım etmek için uğraştım. Bunu en içten duygularımla yaptım ve emekli olduktan sonra böylesi girişimlerin artması için daha fazla çalıştım. Yapmış olduğum girişimlerden pek bahsetmeyi sevmem ama çocukların yüzündeki o tebessümü görmek bambaşka bir duygu gerçekten.

Londra’daki çevremiz, yakın arkadaşlarımız ve ailemiz tarafından toplanan para sayesinde, maddi durumu yetersiz ve ihtiyaç sahibi olan öğrenciler için küçük bir katkıda bulunduk. Gitmeden önce oradaki okullarla gereken iletişimi kurarak ihtiyaç sahibi olan çocukları tespit ettik. Bu gerçekleştirdiğimiz yardım için bize destek olan herkese ayrıç çok teşekkür ederim.

Adıyaman benim için farklı ve muazzam bir tecrübe oldu. Çocuklar aslında fazla bir şey istemiyor, hiç ummadığınız şeylerden büyük mutluluklar yaşıyor çocuklar. Küçücük sevinçleri kucaklamak isteyen bu çocuklar için Adıyaman bölgesinde bulunan bazı köyleri ziyaret ettik ve çocuklarla vakit geçirdik.”

Adıyaman’da bölgesinde bulunan bir köy okulunda çocuklarla anısını paylaşan Balıkçıoğlu, o çocuklara boş bir kağıt verdiğini ve onlara çok istedikleri bir şey çizmelerini istedi. Çocukların çoğu ayakkabı veya mont çizdiğini belirten Balıkçıoğlu, bir çocuğun sadece bir elma istediğini ve bunun kendisini ne kadar duygulandırdığını kaydetti.

Şadiye Balıkçıoğlu topluma çağrıda bulunarak şu açıklamayı yaptı:

“Havalar soğuk ve ihtiyaç sahibi olan birçok çocuğumuz var. Yoksulluk içinde olan ailelere ve çocuklara yardımcı ve duyarlı olalım. Eller çok olunca, aşılmayacak engel yoktur. Dolayısıyla, yardımlaşma ve dayanışma, bir toplumun gelişmesi için güzel vesiledir.”

Şadiye Balıkçıoğlu’nun eşi, yazar ve tiyatrocu Osman Balıkçıoğlu eşi ile gurur duyduğuna değinerek, “bu yaptığı ne ilk ne de son yardım girişimi olacak. Onunla gurur duyuyorum.” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.