kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İmzayı ben atacağım, benim de kim olduğumu herkes biliyor!

İmzayı ben atacağım, benim de kim olduğumu herkes biliyor!
28.02.2014
0
A+
A-
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’dan, tarihi nitelikteki çapraz görüşmelerin başladığı bugün önemli bir uyarı geldi. Müzakere sürecinin yeni başladığını anımsatan Eroğlu, ‘İmzayı ben atacağım, benim de tavrımı biliyorsunuz’ mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı, liderlerin bir müzakerecilerin de sadece dört kez bir araya geldiğine işaret ederek, henüz yolun başında bulunduklarını söyledi. Herkes gibi kendisinin de halkının menfaatlerini düşünerek adım attığını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği iki bölgeliliğin ve iki halklılığın istismar edilmeyeceği bir anlaşma isteğiyle müzakereleri sürdüreceğini belirtti. Eroğlu, imza aşamasına gelindiğinde imzayı kendisinin atacağını ve kendisinin kim olduğunu da herkesin bildiğini bu nedenle endişeye gerek olmadığını söyledi. Eroğlu, niyetlerinin halklara kabul ettirebilecekleri bir anlaşmaya en kısa sürede ulaşmak olduğunu ifade ederek, antlaşmanın kaç ayda yapılabileceğinin sadece Kıbrıslı Türklerle alakalı olmadığını, karşı tarafın da ortaya koyacağı iradeye bağlı olduğunu vurguladı.

‘RUM’UN HER İSTEDİĞİNE EVET DİYECEK DEĞİLİZ’

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir başka açıklamasında da  bugünlerden daha iyi yarınlar yaratacak bir anlaşma arayışı içinde olacaklarını belirterek, ancak iyi bir anlaşmanın kalıcı olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çalışmaların çok uzadığını ama Rum’un her istediğine ‘evet’ diyecek pozisyonda olunmasını da kimsenin beklememesini istedi. Güven artırıcı önlemlerin sadece Rumların istediklerini vermek anlamına gelmediğini söyleyen Eroğlu, Rum tarafının müzakere masasında biraz zamana oynama düşüncesinde olduğunu savunarak, Türk tarafının müzakerelerin süratle, her başlığın enine boyuna tartışılıp, sonuçlandırılmasından yana olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.