kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
STERLIN
40,5388
BITCOIN
$64.503
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ucu açık müzakere sürecine karşıyız

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sağlıklı bir zeminde müzakere sürecini ileriye götürmenin esas olması gerektiğini belirtti.

Ucu açık müzakere sürecine karşıyız
04.09.2016
0
A+
A-
Kudret Özersay.

Kudret Özersay.

Kuzey Kıbrıs’ta Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sağlıklı bir zeminde müzakere sürecini ileriye götürmenin esas olması gerektiğini belirterek, “Halkın Partisi’nin talebi kapsamlı bir çözümü sağlayacak olan verimli ve sonuç alıcı bir müzakere sürecidir” dedi.

Özersay, nereye gittiği belli olmayan ucu açık müzakere sürecinin karşısında olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve Genel Sekreteri Tolga Atakan’la görüştü.

Cumhurbaşkanlığında saat 15.30’da başlayan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sonrası Özersay basına açıklamalarda bulundu.

Görüşme talebinin kendilerinden geldiğini belirten Özersay, daha önce Cumhurbaşkanı’na Kıbrıs konusuyla ilgili görüş, öneri ve eleştiriler sunduklarını hatırlattı.

Partinin köylere ve beldelere ziyaretler yaptığını anımsatan Özersay, HP olarak halktan aldıkları sorular karşısında kendilerinin de bazı cevapları almaları gerektiğini söyledi.

Sağlıklı bir müzakere sürecinin ilerleyebilmesinin 3 temel unsura bağlı olduğunu belirten Özersay, toplumun tüm kesimlerine ayrım yapmaksızın sağlıklı bilgilendirme olması, seviyeli eleştiriler yapılması ve seviyeli yanıtlar verilmesi, ayrıca herkesin kamplaşma yaklaşımından uzak durarak birleştirici olması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı’nın müzakere sürecinin detayları ile ilgili bazı bilgiler verdiğini dile getiren Özersay, kendilerinin de bazı önerilerde bulunduklarını, düşüncelerini paylaştıklarını anlattı ve herkesin sorumlu davranmasıyla sürecin çok daha sağlıklı biçimde götürülebileceğini kaydetti.

Özersay, sağlıklı bir zeminde müzakere sürecini ileriye götürmenin esas olması gerektiğini belirterek, nereye gittiği belli olmayan ucu açık müzakere sürecinin karşısında olduklarını kaydetti. Özersay, “Halkın Partisi’nin talebi kapsamlı bir çözümü sağlayacak olan verimli ve sonuç alıcı bir müzakere sürecidir” dedi.

Sürecin artık bir yerde sonuç üretmesini istediklerini söyleyen Özersay, bunun için görüş, öneri ve eleştirileri paylaşmaya devam edeceklerini ekledi. (HaberKıbrıs.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.