kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
STERLIN
40,6667
BITCOIN
$65.209
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Derinya kapısı için Mağusa’da eylem

Mağusa suriçi esnafı, bu sabah Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Mağusa İnisiyatifi’nin desteği ile Derinya kapısının açılması için eylem yaptı.

Derinya kapısı için Mağusa’da eylem
13.06.2016
0
A+
A-

DERINYA-1

Mağusa suriçi esnafı, bu sabah Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Mağusa İnisiyatifi’nin desteği ile Derinya kapısının açılması için eylem yaptı. Dün  sabah saat 09:30’da Mağusa Tarihi Kara Kapısı’nda (Akkule) toplanan yaklaşık 60 kişilik suriçi esnafı, Derinya kapısının önemli olduğunu belirterek siyasilerin refaha destek ve çözüme katkı için verdikleri sözleri tutmalarını istedi.

Mağusa Suriçi Esnafı adına basın açıklaması yapan Yılmaz Parlan, köprünün insanları birleştirdiğini ve buluşturduğunu belirterek, köprünün umut, hayat ve aşk olduğunu bu yüzden eylemi köprü üzerinde yaptıklarını söyledi. Kıbrıs konusunun 43 yıldır devam ettiğini, Derinya kapısının açılma planın ise 13 yıldır devam ettiğini dile getiren Parlan, buna rağmen siyasilerin oturdukları yerden “bekleyin” dediğini söyledi.

“Statüko denen şey ve ona bağlı siyasetçiler bizim toplum olarak para kazanmamızı ve özgürleşmemizi istemiyorlar” şeklinde konuşan Parlan, AB’nin bu kapıların açılabilmesi için 2 milyon 100 bin Euro para gönderdiğini, ancak  çivi bile çakılmadığını ve paranın üzerine yatıldığını şimdi ise AB’den yeni 2 milyon 500 bin Euro istendiğini söyledi. Parlan, Mağusa halkı olarak Kıbrıs’ta barışa katkı yapmak, ekonomik sıkıntıları aşmak için fırsatlar yaratmak ve iki toplumun işbirliğinden kazançlı çıkacağını yaşayarak göstermek için var gücüyle çalıştıklarını belirtti.

Davetleri üzerine kendilerini ziyarete gelen siyasiler tarafından verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Parlan, siyasilerin kendilerine verdikleri sözleri basın yoluyla yanıtladıklarını ve artık esnafın yüzüne bakmaz hale geldiklerini söyledi. Siyasilerin “Derinya kapısının açılması konusu Kıbrıs sorununun çözümü demek değildir” demeye başladıklarını belirten Parlan, Derinya kapısının en derin konu edildiğini ve AB tarafından destek projelerinin onaylanmasına rağmen zorluklardan bahsedilmeye devam edildiğini söyledi.

“Bize verilen sözleri tutmayanların sözüyle anlaşmaya cesaret etmek kolay değildir” şeklinde konuşan Parlan, refaha destek ve çözüme katkı için verilen sözlerin tutulmasını istediklerini belirtti. Derinya kapısının önemli olduğuna dikkatleri çeken Parlan, kapıyı açmadıkları sürece siyasilere sempati ile bakmayıp ellerini sıkmayacaklarını söyledi. (Yenidüzen)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.