kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
STERLIN
40,6500
BITCOIN
$64.611
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Gençlik Koordinasyon Ofisi’ne kulüplerden destek

KKTC’de Başbakan Hüseyin Özgürgün, Gençlik Koordinasyon Ofisi’nin ülke sporuna çok ciddi yatırımları ve desteği öngördüğünü vurguladı.

Gençlik Koordinasyon Ofisi’ne kulüplerden destek
06.06.2016
0
A+
A-

 

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün

KKTC’de Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan uluslararası anlaşma kapsamında Meclis’in onayıyla hayata geçirilecek Gençlik Koordinasyon Ofisi’nin ülke sporuna çok ciddi yatırımları ve desteği öngördüğünü vurguladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bu konuda ülkeler arasında uluslararası bir anlaşma imzalandığını, bu yasanın da Meclis komitesinde görüşüleceğini, Meclis onayı olduktan sonra da Anayasa aykırılığı olamayacağını vurguladı.

Başsavcı’nın yarın komiteye çağrılacağını ve gerekli incelemenin yapılacağını, Meclis’in de bunu onaylayacağını veya onaylamayacağına işaret eden Özgürgün, ofis ile ülkeye spor alanında ciddi yatırımlar yapılacağını kaydetti.

Özgürgün, Başsavcı’ya komite toplantısına katılma çağrısı da yaptı.

BOĞAZİÇİ SPOR KULÜBÜ DE DESTEK VERDİ

Boğaziçi Spor Kulübü (BSK) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki anlaşma uyarınca Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi’nin (GSKO) kurulmasına destek beyan etti.

BSK’dan yapılan açıklamada, GSKO’nun ülke gençliğine büyük katkı sağlayacağı ve ülke sporu ile gençlik merkezinin çok daha iyi noktalara geleceği vurgulandı.

“Ülkemiz spor tesisi ve gençlik merkezi alt yapılarının düzenlenmesi ve geliştirilmesine, gençlerimizin daha iyi imkânlarda spor yapmasına olanak sağlayacaktır” denilen açıklamada şunlar da kaydedildi:

“Sadece spor yapma adına değil, engelliler için tesisler, madde bağımlısı gençlerimize iyileştirme merkezi yapımına ve ülkemizde çeşitli spor etkinlikleri ve kültürel faaliyetler düzenlenmesine katkı koyacağına ve koordinasyonunu sağlayacağına inanıyoruz.”

VEHBİ: “PROJELERE VE OLUŞUMLARA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

 GAÜ – Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, son günlerde tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Hükümetleri arasında imzalanan, Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulması anlaşmasının gerekliliğine işaret etti.

Asım Vehbi, yaptığı yazılı açıklamada “Kurulacak olan Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi’nin, gerekliliğine inanıyoruz. KKTC sporunun tesisleşmesine, gelişmesine ve KKTC gençlerinin sağlıklı ve kaliteli yetişmesine katkı koyacağını beklediğimiz için merkezin kurulmasını savunuyor ve destekliyoruz” dedi.

Vehbi, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2012 yılında imzalanan, biri Lefkoşa’da diğeri Gazimağusa’da olmak üzere 2 tane gençlik merkezi inşası, – Atatürk Stadyumu’nun tartan pistinin yenilenmesi gibi- gençlik ve spor alanlarındaki yatırım ve projeleri kapsayan anlaşmanın halen tamamlanamadığını hatırlattı. Bunun, ülkedeki siyasal istikrarsızlıktan kaynaklandığını belirten Vehbi, kurulacak Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi sayesinde bu tür projelerin hayata geçirilmesinin siyaset üstü bir önem kazanacağına dikkat çekti, bundan da ülke sporu ve gençliğinin kazançlı çıkacağını ekledi.

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi ayrıca ülke sporunun maddi imkânsızlıklardan dolayı tesisleşmesi neredeyse imkânsız hale geldiğini, bunun da ülke sporunun gelişmesinin karşısında büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti.

Vehbi Ofisin, iddia edilenin aksine, KKTC makamlarını işlevsiz bırakmayacağını Türkiye’nin, KKTC’nin onaylayacağı program ve projelere mali, teknik ve donanım desteğinin sağlanacağını kaydetti. İmzalanan metnin içerisinde herhangi bir teslimiyetçi tutum olmadığını söyleyen Vehbi “tam aksine, Türkiye ve KKTC devleti ve halkları arasında var olan dostluk ilişkisine dayanarak, gençlik ve spor alanındaki işbirliğinin geliştirilerek ileri düzeye taşınması ve koordine edilmesini hedefliyor” dedi.

Vehbi açıklamasında, “GAÜ – Çetinkaya Türk Spor Kulübü olarak, KKTC sporunun ve gençliğinin önünü açacak, kurumsallaşma ve tesisleşmeye ciddi bir biçimde katkı koyacak projelere ve oluşumlara her zaman desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

KOORDİNASYON OFİSİNE AKOVA’DAN DESTEK…

Birinci Lig’in yeni ekibi Akova Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de Gençlik ve Spor Koordinatörlüğü Ofisi kurmak için başlattığı girişime destek verdi.

Sermen Vudalı başkanlığındaki Akova Kulübü Yönetim Kurulu, kurulmak istenen koordinasyon ofisine destek beyan eden bir açıklama yayımladı.

Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulmasına destek açıklamasında şunları kaydedildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de Gençlik ve Spor Koordinatörlüğü Ofisi kurmak için başlattığı girişime Akova Spor Kulübü olarak destek vermekteyiz.

Türkiye ve KKTC devleti ve halkları arasında var olan dostluk ilişkisine dayanarak gençlik ve spor alanındaki işbirliğinin geliştirilerek ileri düzeye taşınması ve koordine edilmesi KKTC gençliği adına bir kazanç olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.