kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5488
EURO
34,8567
STERLIN
40,5831
BITCOIN
$66.318
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

SOS Çocuk Köyü’nde Çocuklar ELA ile İngilizce öğreniyor

SOS Çocuk Köyü’nde aile destekli ve temelli bakım alan çocuklar Kuzey Kıbrıs İngilizce Dil Derneği (ELA) sayesinde İngilizce öğreniyorlar.

SOS Çocuk Köyü’nde Çocuklar ELA ile İngilizce öğreniyor
07.04.2016
0
A+
A-

2

SOS Çocuk Köyü’nde aile destekli ve temelli bakım alan çocuklar Kuzey Kıbrıs İngilizce Dil Derneği (ELA) sayesinde İngilizce öğreniyorlar. Her Salı sabahı, altı ve 11 yaş arası çocuklardan oluşan bir grup, öğretmen Figen Rasmussen’dan İngilizce dersi alıyor.

ELA ekibi Lefkoşa SOS Çocuk Köyünde bulunan “Merak Odası” ve sınıf ortamı dışında alternatif teknikler kullanarak Şubat ayından bu yana ücretsiz dersler vermeye başladı. SOS Çocuk Köyü Programı Müdürü Ahmet Akarsu ELA kurucuları Tom ve Billie Roche, ve Figen Rasmussen’e, çocuklar için verdikleri bu değerli hizmetten ötürü teşekkür belgesi sunuldu.

1 Courtesy of ELA

Akarsu, teşekkür sunumunda şunları söyledi:

“ELA SOS programları kapsamında bakım alan çocuklara çok önemli bir hizmet vermektedir. Çocukların çoğunun İngilizce konusunda desteğe ihtiyacı vardır. Dil yetişkin hayata taşıyabilir önemli bir kazançtır. Bu önemli desteğin devam edeceğini umut ediyoruz.”

SOS Çocuk Köyü Derneği şu anda 59 çocuk ve 47 gence aile temelli bakım sağlıyor ve kısmen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve SOS Çocuk Köyü tarafından uygulanan Aile Güçlendirme Projesi sayesinde ise dezavantajlı ailelere ve çocuklarına sağlık, eğitim, malzeme ve psiko-sosyal destek veren önemli bir ünite konumunda. Basına duyurulan bültende şu anda proje kapsamında 59 aile ve 145 çocuk desteklediğinin de altı çizildi.

Kuzey Kıbrıs’ta istismar ve ihmal riski olan daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefleyen SOS, önümüzdeki dönemler için planlanan çalışmalar hakkında detaylar yakında kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.