kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
STERLIN
40,9725
BITCOIN
$69.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Reis filminin çekimleri Kuzey Kıbrıs’ta başladı

İngiliz Times gazetesi ile BBC’ye de konu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın hayatını anlatan ‘Reis´ filminin çekimleri Kuzey Kıbrıs´ta başladı.

Reis filminin çekimleri Kuzey Kıbrıs’ta başladı
22.01.2016
0
A+
A-

REIS-3

İngiliz Times gazetesi ile BBC’ye de konu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın hayatını anlatan ‘Reis´ filminin çekimleri Kuzey Kıbrıs´ta yapılacak.

Kıbrıs´ın İskele kasabasının eski meydanı, çekimleri başlayan “Reis” için 1950´li yılların Kasımpaşa´sı haline getirildi.. Film ekibinin Kasımpaşa olarak İskele´yi seçmesinin nedeninin, kasabanın eski ve orijinal hali olduğunu açıklandı. Meydanda yerlere parke taşı döşeme ve işyerlerinin restorasyonu sürerken, birçok sokak da filmin senaryosuna uygun hale getirilebilmesi için trafiğe kapatıldı.

REIS1

KURULUM BÜTÇESİ 4 MİLYON DOLAR

“Reis”in yapımcısı Ali Avcı, Kıbrıs´ın uygun iklimi ve korunan yapısı ile doğal bir plato olduğuna dikkat çekerek “Çekimlerin yapılacağı yerlerin hazırlanması da dahil 4 milyon dolarlık kurulum bütçesi ayırdık” dedi.
Avcı, KKTC turizmine de büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti: “Mart ayında film tamamlanarak vizyona girecek. Film 1930´larda başlayıp Recep Tayyip Erdoğan´ın 1999´da hapishaneye girdiği döneme kadar olan hayatını konu alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın siyasi geçmişinden daha fazla Kasımpaşalı bir Tayyip Erdoğan´ı anlatma derdindeyiz.”
Filmde Recep Tayyip Erdoğan´ın çocukluğunu Batuhan Işık Gürel, gençliğini ise, Reha Beyoğlu canlandıracak.

REIS2

ERDOĞAN ROLÜ İÇİN 200 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ
Müziklerini Kalan Müzik´in hazırladığı filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı canlandıracak oyuncu için 200 adayla görüşüldü. “Reis” için 300 dönem kostümü dikildi. Filmde Erdoğan´ın çocukluğunu Batuhan Işık Gürel, gençliğini ise Reha Bey- oğlu canlandıracak. Eşi Emine Erdoğan´ı da Özlem Balcı oynayacak. Filmin kadrosunda ayrıca Ufuk Bayraktar, Abidin Yerebakan, Orhan Aydın, Ali Yaylı, Alper Türedi, Aydan Çakır, İsmail Hakkı, Volkan Başaran, Yener Gürsoy ve Ercan Demirel yer alıyor.

EN SEVDİĞİ OYUNCU
Recep Tayyip-Emine Erdoğan çifti, Sanat Düşünce ve Eğitim Derneği´nin 26 Aralık´ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlediği “Asım´ın Nesli´nden Bir Usta” adlı programda, oyuncu Özlem Balcı ile sohbet etmişti. Emine Erdoğan´ın o akşam “En sevdiğim oyuncusun. Sende kendimi görüyorum” dediği Balcı, “Reis”te Emine Erdoğan´ı canlandıracak. (Hürriyet)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.