kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5715
EURO
34,9803
STERLIN
40,6215
BITCOIN
$64.430
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Akıncı: “Halkın gönül rahatlığıyla ‘evet’ diyeceği bir referandum hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tüm tarafları memnun edecek, halkın gönül rahatlığıyla “evet” diyeceği bir referandum hedeflediklerini söyledi.

Akıncı: “Halkın gönül rahatlığıyla ‘evet’ diyeceği bir referandum hedefliyoruz”
24.09.2015
0
A+
A-
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tüm tarafları memnun edecek, halkın gönül rahatlığıyla “evet” diyeceği bir referandum hedeflediklerini söyleyerek, sürecin Meclis, hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çağrısıyla toplanan Cumhuriyet Meclisi’nin Kıbrıs konusundaki özel birleşimin ardından yapılan açıklamada,  Akıncı, bu tür toplantıların artarak tekrarlanacağını belirtti. Müzakere sürecinin tek başına değil Meclis, hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütüldüğünü belirten Akıncı, salı günü de sivil toplum örgütlerine süreçle ilgili bilgi vereceğini ifade etti.  Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de bilgilendirmenin önemine işaret etti ve yeterli bilgi olmadığında kaosun ortaya çıktığını ifade etti. Siber, hedefin Kıbrıs Türk halkının çözümle bugün olduğundan daha güzel bir geleceğe ulaşılması olduğunu belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Kıbrıs sorununa ilişkin ayrıntılı bilgi aldıklarını belirtti. Toplantıda görüşlerini anlattığını, bunların tutanaklara geçtiğini söyleyen Denktaş, “DP-UG olarak çok da rahat değiliz” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli de, Halkın mülkiyet konusunda endişeleri olduğuna işaret etti ve taraflar arasında bu konuda henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Angolemli, tarafların kriterleri belirleme süreci içinde olduklarını söyleyerek, halkın endişe etmemesi gerektiğini kaydetti.  Yönetim ve güç paylaşımı konusunda çok ilerleme sağlandığına değinen Angolemli, “Bu konuda yüzde 80 anlaşmaya varıldı” dedi. Angolemli, konjonktür değişmeden Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak gerektiğini söyleyerek, gidişatın iyi olduğunu belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise, Akıncı’nın Meclis’e önemli bilgiler verdiğini, yararlı bir toplantı olduğunu söyledi.

Soyer, “Ortak aklın oluşmasına katkı koyan bir toplantı oldu” diye konuştu. Bölgede yaşanan olayların Doğu Akdeniz’de güç ilişkilerinin farklılaşacağını gösterdiğini söyleyen Soyer, bu durumda Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir anlaşma sağlanmasının öneminin arttığını kaydetti. Soyer, verimli bir sonuç alınacağına inandığını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.