kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
STERLIN
40,7110
BITCOIN
$64.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Anastasiadis: “Kıbrıs olmadan Avrupa ve Türkiye’ye doğal gaz aktarılamaz”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Yönetimi’nin jeostratejik ve jeopolitik rolünü yükseltmekte olduğunu söyledi ve “Kıbrıs olmadan, ne Avrupa’ya ne de Türkiye’ye doğal gaz aktarılamayacağına” işaret etti.

Anastasiadis: “Kıbrıs olmadan Avrupa ve Türkiye’ye doğal gaz aktarılamaz”
10.09.2015
0
A+
A-

 

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Mısır’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde”, Rum MEB’indeki parsellerle komşu olan bir parselde büyük bir doğal gaz yatağı tespit edilmesiyle ortaya çıkan gelişmelerin, Rum Yönetimi’nin jeostratejik ve jeopolitik rolünü yükseltmekte olduğunu söyledi ve “Kıbrıs olmadan, ne Avrupa’ya ne de Türkiye’ye doğal gaz aktarılamayacağına”  işaret etti.

Anastasiadis “Türkiye’nin kendi ihtiyaçları veya kendi politikasına ait sebepler için, İsrail ve Mısır’la olan ilişkilerini iyileştirmeyi isteyeceğini varsayarsak, o halde Kıbrıs sorununu çözmesi gerekeceğini” de söyledi.

“Bunu istesinler veya istemesinler, herhangi bir boru hattının ya Kıbrıs üzerinden, ya da MEB’i içerisinden geçmesi gerekeceğini” dile getiren Anastasiadis, bunun Rum Yönetimi’nin rolünü yükseltmekte olduğunu, aynı zamanda Kıbrıs sorununun çözümü ihtiyacını artırdığını sözlerine ekledi.

Rum Alithia gazetesi, doğal gaz konusuna da yer ayırdığı haberinde, Mısır MEB’inde doğal gaz yatağı keşfedilmesinin, Rum doğal gazının durumunu (dağıtımını) ticari açıdan karmaşık hale getirebileceğini, ancak konuyla ilgili ilk değerlendirmelerin, birçok sebepten dolayı olumlu olduğunu ekledi.

Anastasiadis, Mısır MEB’inde doğal gaz yatağı tespit edilmesinin, 12’nci parselden Mısır’a doğal gaz nakledilmesi konusunda, Mısır’la gerçekleştirilmekte olan müzakereleri ise bozmadığını ifade etti.

Gazeteye göre, Anastasiadis, Mısır MEB’inde doğal gaz yatağı tespit edilmesini nasıl değerlendirdiğinin kendisine sorulması üzerine “kesinlikle olumlu” yanıtını verdi.

Anastasiadis, “10, 11 ve 12 numaralı parsellerimizin sadece 6 kilometre uzağında ve komşu olduğu hesaplandığında, hiç kimse, içerisinde çok büyük doğal gaz miktarları olabilecek bölgelerin buna uzanmadığını ve komşu olmadığını söyleyemez” dedi.

Ortada başka parametreler bulunduğunu da dile getiren Anastasiadis, sözlerinin devamında, Akdeniz’deki büyük rezervlerin, alternatif enerji kaynağı olarak, AB için büyük bir ilgi kaynağı teşkil ettiğini ve edeceğini de ifade etti.

Cep telefonu iletişim ağlarının birleştirilmesi konusundaki görüşmeler sürüyor

KKTC ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren cep telefonu iletişim ağlarının birleştirilmesine ilişkin görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.

Rum Politis gazetesi, beş şirket arasında görüşülen çözümün, Güney Kıbrıs’taki üç GSM operatörü ve Kuzey’deki iki GSM operatörünün “yurt dışı telekomünikasyon hub”ı (uluslararası telekomünikasyon hub) aracılığıyla birleştirilmesi yönünde olduğunu yazdı.

Bu önerinin, herkes için ilk başta çok kolay, daha teknik olduğunu ancak bunun Türk tarafınca reddedildiğini savunan gazete Türk tarafının, “buna eş zamanlı olarak beş şirket kullanıcısının, Kuzey ve Güney’de oldukları zaman, cep telefonu ağlarını diğer tarafla bağlanacağı yerel bir anlaşma içerisinde ağların birlikte çalışabilirliği” önerisini getirdiğini, bunun da bir çeşit “yerel roaming” olduğunu belirtti.

Gazete bir kaynağa dayanarak cep telefonu ağlarının birleştirilmesine ilişkin görüşmelerin ilk baştaki senaryoya, uluslararası roaming’de yapıldığı gibi, “telekomünikasyon hub” aracılığıyla bağlantı kurulması senaryosuna dönüldüğünü yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.