kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
STERLIN
40,4031
BITCOIN
$62.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İsias otel enkazında zamana karşı yarış

İsias otel enkazında zamana karşı yarış
08.02.2023
0
A+
A-

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde can kaybı 6 bin 957’ye yükseldi, şu ana kadar yaralı sayısı 38 bin 224.

Adeta zamanla yarışın yapıldığı çalışmalarda 3. gününe girildi. Kıbrıslı Türk kafilenin bulunduğu İsias Oteli enkazından Anıl Zeybek isimli tur rehberi enkazdan sağ kurtuldu. Kıbrıslı Türk kafileye henüz ulaşılamazken, 15 kişinin ise cansız bedeni tespit edildi. Çalışmalara bugün Pakistan arama kurtarma ekipleri de köpeklerle katıldı. Pakistan ekibinden yapılan destekte depremde uzman köpeklerle aramalar uygulandı.

Güçlüsoy: “Binanın arka tarafında 2 cansız beden daha tespit edildi”

Başbakanlık Müsteşarı Durali Güçlüsoy, kafilemizin bulunduğu enkazda 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

“2-3 kişiye daha ulaşıldı”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mağusa TMK öğrencilerinin de bulunduğu Adıyaman’daki İsias Otel enkazındaki çalışmalarda bu sabahtan farklı olarak 2-3 kişiye daha ulaşıldığını söyledi ancak detay paylaşmadı.

“Tek istediğimiz çocuklara ulaşmak”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, günün ilk ışıklarında Adıyaman’dan aktardığı bilgide ki İsias Oteli enkazından bu sabah 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Enkazda çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Tek istediğimiz çocuklara ulaşmak, onları ailelerine kavuşturmak” şeklinde konuştu.

“Zamanla yarışacağız. Dua istiyoruz”

Adıyaman’daki İsias Oteli enkazı önünde bulunan YENİDÜZEN Gazetesi Yazarı Sedat Kılıç da günün ağarmasıyla birlikte çalışmaların çok yoğun şekilde başladığını söyledi, “Bugün 3’üncü gün. Zamanla yarışacağız. Dua istiyoruz” dedi.

“Çocuklarımıza yaklaştığımızı hissediyoruz” 

KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ise Adıyaman’da Mağusa TMK öğrencilerinin de bulunduğu İsias Oteli enkazındaki çalışmaların dün geceden beridir aralıksız sürdüğünü söyledi, “Çocuklarımıza yaklaştığımızı hissediyoruz”  şeklinde konuştu.

Arnavutoğlu sonsuzluğa uğurlanacak

Öte yandan Hatay’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Amaç Arnavutoğlu bugün toprağa veriliyor.  Amaç Arnavutoğlu için bugün saat 11.30’da yöneticisi olduğu Göçmenköy Kulüp Lokali’nde anma töreni düzenlenecek.

Dehşet dakikalarını anlattı…

“Her taraf yıkıktı, insanlar yerin altında yardım edin diye çığlık atıyordu ama…”

Sağlık amaçlı Hatay’da olan 17 yaşındaki Ayten Hamzaoğulları, deprem anında ve sonrasında yaşadığı korku dolu anları anlattı…

Kaynak: Yeni Düzen

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.