kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3372
EURO
35,1022
STERLIN
41,1097
BITCOIN
$64.485
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Türkiye’den “bağımsızlaştırmak” için Kıbrıslı Türklere inşaat, otelcilik ve gıda sektörlerinde istihdam hazırlığı

Türkiye’den “bağımsızlaştırmak” için Kıbrıslı Türklere inşaat, otelcilik ve gıda sektörlerinde istihdam hazırlığı
30.01.2023
0
A+
A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, AB’nin tavsiyesi üzerine ve “Kıbrıs Türk toplumunu Türkiye’den bağımsızlaştırmak” amacıyla, yabancı istihdamı stratejisinde değişiklik yaparak Kıbrıslı Türklerin Güney’deki inşaat, otel ve gıda sektörlerinde çalıştırılmasını teşvik edecek ve kolaylaştıracak bir dizi tedbir üzerinde çalışıyor.

Fileleftheros gazetesi, “İhtiyaçların Kıbrıslı Türklerle Karşılanması” başlıklı haberinde, Güney’in işgücü ihtiyacının, Avrupa Birliği’nin (AB) de tavsiyesiyle, Kıbrıslı Türklerin iş piyasasına girişinin kolaylaştırılması aracılığıyla karşılanması için Çalışma Bakanı Kiriakos Kuşios’un inisiyatifiyle, ilgili paydaşlar ve diğer bakanlıkların katılımıyla, bugüne kadar sunulan önerileri değerlendirecek bir teknik komite kuruldu.

Teknik komite son toplantısını kısa süre önce yaptı. Çalışma Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi, sunulan önerileri listeleyerek Bakan’a, Bakan da 2023’ün ikinci yarısında konulması hedeflenen uygulamalar hakkındaki son kararı verecek İşgücü Danışma Birimi’ne sunacak.

Bu çerçevede “İşgücü Danışma Birimi’ne sunulmaya hazırlanılan teklifte ilgili programların hazırlanan programların Kıbrıslı Türklere tanıtım yönteminin Kıbrıs Rum sendikal hareketinin Kıbrıs Türk sendikalarıyla iş birliğine dayandırılması ve sosyal medyanın da kullanılması yer alıyor.

Teknik komite toplantılarında İnsan Dinamiğinin Geliştirilmesi Otoritesi, Verimlilik Merkezi ve muhtemelen Rum sendikaları aracılığıyla Yunanca dili eğitimi dışında inşaat, otelcilik ve gıda sektörleriyle de ilgili eğitim programları uygulanmasına karar verildi. Kıbrıslı Türklere yönelik bu eğitim programlarının finansmanının ya tamamının ya da bir bölümünü karşılaması için, bu çabayı tavsiye ve teşvik eden AB’ye başvurulacak.

Gazete, Brüksel’in Kıbrıslı Türklerin Rum iş piyasasına girmesini güven yaratıcı önlem, Dışişleri Bakanlığı’nın da “Kıbrıs Türk toplumunu Türkiye’den bağımsızlaştırma önlemi” olarak gördüğüne dikkat çekti.

Kıbrıslı Türkler için uygulanmaya hazırlanılan Yunanca dil eğitim programı aracılığıyla güneydeki işletmelerin işgücü ihtiyacının da bir dereceye kadar karşılanabileceğine işaret edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.