kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
STERLIN
40,9546
BITCOIN
$70.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

KKTC’de Barbarlık Müzesi açıldı

KKTC’de Barbarlık Müzesi açıldı
18.08.2022
0
A+
A-

KKTC’de restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Barbarlık Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi açıldı. Müzenin restorasyonu  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk olarak Binbaşı Nihat İlhan’ın memleketi Elazığ’a gitmek istediğini dile getirdi.

Küçük yaşlardan itibaren Rumların İlhan ailesini katletmesini ve Rum mezalimi sırasında yaşayanları hissederek düşünerek büyüdüğünü söyledi.

“Onların o yaşadığı zulmü kendim ve halkım adına hisseden bir kişiyim. Nur içinde yatsın Binbaşı İlhan. Kendisine bu olay (ailesinin Rumlar tarafından vahşice katledilmesi) anlatıldığında ‘Vatan sağ olsun.’ demiştir. Tabip Binbaşı İlhan’ın, eşi ve üç çocuğunu kaybetmiş bir kişinin, o ruh haliyle ‘Vatan sağ olsun.’ demesi her şeye bedeldir. Kendisini rahmetle anıyorum.”

Abdülhamid Han sondaj gemisine eşlik eden gemilere şehit çocukların adı verildi

KKTC’nin kuruluş sürecinden bahseden ve şehitler verilerek bu ülkenin kurulduğuna değinen Tatar, Doğu Akdeniz’de gelinen konjonktürde önemli bir Türk devletine sahip olduklarını, bunun da şehitlerin sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Geçen hafta Doğu Akdeniz’de göreve başlayan Abdülhamid Han sondaj gemisine eşlik eden 3 gemiye Rumlar tarafından katledilen Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın çocukları Murat, Hakan, Kutsi’nin isminin verildiğini anımsatan Tatar, bundan daha büyük bir vefa olamayacağını, bu konuda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Tatar, Rum çetelerin Türklere karşı 1963’te katliamlara başladığını ancak 1974’te Türkiye’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı neticesinde yeni dönem başladığını, Doğu Akdeniz’de Türk ve Yunan dengesinin yeniden tesis edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu katliamları gerçekleştirenlerin, Rum Cumhuriyeti’ne dönüşmüş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin liderliğine kadar yükselen Tasos Papadopulos ve onun emrindeki EOKA çetelerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.