kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
STERLIN
40,5326
BITCOIN
$66.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Güney Kıbrıs’ta askerler rahiplere silah eğitimi verdi

Güney Kıbrıs’ta askerler rahiplere silah eğitimi verdi
11.02.2022
0
A+
A-

Sık sık tansiyonun yükseldiği, gerilimin arttığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gelen görüntüler dikkat çekti.

Bölgede bu kez de rahiplere ağır silah eğitimi verildi. Eğitimden başarıyla geçen rahipler ise ödüllendirildi. Söz konusu görüntülere tepki yağarken bir açıklama yayınlayan kilise; her zaman iyi ilişkiler kurdukları ordudan aldıkları davet üzerine atış poligonuna gittiklerini, söz konusu faaliyetin de askeri değil eğlence amaçlı düzenlendiğini öne sürdü.

Salı günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin güneydoğusundaki Protaras bölgesinde çekilen görüntüler, gündem oldu. Doğu Akdeniz’de izlediği politikayla bölgedeki gerginliğin tırmanmasına neden olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), bu kez de rahiplere ağır silahlarla bir eğitim verdi.

RAHİPLERE AĞIR SİLAHLI EĞİTİM

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) karşı saldırgan bir tavırla yaklaşan GKRY, din adamlarını da silah eğitimi vererek gerilimin içine soktu. GKRY tarafından yayınlanan görüntülerde, rahiplerin ellerine aldıkları ağır silahlarla olası bir savaş veya saldırıya karşı eğitime girdiği görüldü. Atış eğitiminde başarılı görülen rahipler ise ödül takdim edildi.

EĞLENMEK İÇİN YAPILDIĞINI ÖNE SÜRDÜLER

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler Güney Kıbrıs basınının bile tepkisini çekti. Bunun üzerine kilise açıklama yaparak “Her zaman iyi ilişkiler kurdukları ordudan aldıkları davet üzerine atış poligonuna gittiklerini, söz konusu faaliyetin de askeri değil eğlence amaçlı düzenlendiğini” öne sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.