kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
STERLIN
40,7349
BITCOIN
$65.128
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC’den AB’nin Türkiye’ye yaptırım tehdidine tepki

KKTC’den AB’nin Türkiye’ye yaptırım tehdidine tepki
28.07.2021
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunmasına tepki göstererek, “Tarihi bir hata yapıyorlar” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunmasına tepki geldi. KKTC Başbakanı Ersan Saner yaptığı açıklamada, AB’nin tehdit yoluyla KKTC ve Türkiye’yi Kıbrıs’ta doğru adımlar atmaktan vazgeçirebileceğini sanmakla tarihi bir hata yaptığını vurguladı.

KKTC Başbakanı Saner, “Kıbrıs Türküne verdiği hiçbir sözü tutmayarak Rum uzlaşmazlığını tırmandıran AB’nin, KKTC hükümetinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını da dikkate alarak Maraş açılımına yönelik aldığı karar nedeniyle Türkiye’yi yaptırımla tehdit etmeye kalkışması utanç verici, Rum yanlısı bir tutum” dedi.

AB’nin kendi değerleri olan demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı ilkelerini de bir tarafa iterek Kıbrıs Türk halkı aleyhine, Rum tarafı lehine tutumunu sürdürdüğünü kaydeden Saner, “KKTC Meclisi’nden güven oyu alan hükümetimizin aldığı karar nedeniyle Türkiye’ye tavır almaya kalkışan AB bilmelidir ki kapalı Maraş ülkemizin bir parçasıdır, açılması iradesini ortaya koyan ve bu yönde karar alan da bizleriz” dedi.

Saner, Avrupa Birliği İnsan Hakları Mahkemesi kararları ortada dururken ve Rum tarafı Taşınmaz Mal Komisyonu’nun mülkiyet konularının çözümünde geçerli bir çözüm yeri olmadığını ileri sürerken Maraş’ı açmayarak, askeri bölge olmaktan çıkarmayarak Rum tarafının oyununa geldiklerini söyledi.

Maraş açılımının hukuka uygun ve insanlık yararına olduğuna vurgu yapan Saner, “AB, tehdit ederek KKTC ve Türkiye’yi Kıbrıs’ta doğru adımlar atmaktan vazgeçirebileceğini sanmakla tarihi bir hata yapıyor. AB’nin yapması gereken Türkiye’yi tehdit etmek, Kıbrıs Türk tarafının doğru adımlar atmasına engel olmaya kalkışmak değil, Rum tarafını Kıbrıs gerçeklerini görmeye ikna etmektir. Kıbrıs’ta 2 halk, 2 devlet, 2 demokrasi vardır. Bu gerçekler göz ardı edildiği sürece Rum tarafı uzlaşmazlığını sürdürecek ve Kıbrıs’taki 2 devletin bir araya gelmeleri, işbirliği yapmaları, bölgeye örnek olmaları mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.