kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
STERLIN
40,8525
BITCOIN
$64.090
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

KKTC: “3 Haziran’da ‘çift aşılı – çift PCR’lı turizm”

KKTC: “3 Haziran’da ‘çift aşılı – çift PCR’lı turizm”
20.05.2021
0
A+
A-

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “3 Haziran’da çift aşılı – çift PCR’lı turizmin açılmasının planlandığını” belirterek,  KKTC Başbakan Ersan Saner’in önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili açıklama yapmasının beklendiğine işaret etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, SES Kıbrıs Web TV’de yayınlanan ve Aytuğ Türkkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kıbrıs’ın Nabzı’ adlı programa telefon bağlantısıyla katıldı.

Ataoğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca 3 bin civarında insanın otellerde konakladığını, kapalı devre turizm kapsamında ise 2 bine yakın kişinin otellerde konakladığını belirtti.

5 bine yakın turistin ve vatandaşın bayram tatilinde ülke ekonomisine 8-9 milyon TL’lik bir getirisi olduğunu paylaşan Ataoğlu, “En azından üreticimizin ürettiği ürünlerin tüketildiğine vesile olduğumuz bir bayram döneminden bahsedebiliriz, ülke ekonomisine küçük bir dokunuş…” ifadelerini kullandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, bayram süresi boyunca Başbakan Ersan Saner ile enine boyuna konuştuklarını aktardı.

3 HAZİRAN’DA ÇİFT AŞILI – ÇİFT PCR’LI TURİZM AÇILACAK MI?

Dün,  Saner başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Ataoğlu, Saner’in 3 Haziran’da kapalı devre turizmin dışında, çift aşılı – çift PCR’lı turizmin açılacağının müjdesini verdiğini açıkladı.

Ataoğlu, bu haberi turizm paydaşlarına ilettiğini de belirterek, hazırlıkların o güne kadar tamamlanabilmesi kapsamında harekete geçildiğini dile getirdi.

BAFRA, ‘KAPALI DEVRE TURİZM BÖLGESİ OLSUN’ ÖNERİSİ

Öte yandan, Bakanlar Kurulunda turizmin geldiği aşamayı da bakanlar ile paylaştığını ifade eden Ataoğlu, Bafra bölgesinin kendi içerisinde izole olması nedeniyle ‘kapalı devre turizminin oraya taşınmasını’ konuştuklarına işaret etti.

GÖZLER BAŞBAKAN Ersan Saner’de…

Saner’in Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile görüşeceğini de belirten Ataoğlu, Perşembe veya Cuma günü Saner’in bu konularla ilgili bir açıklama yapacağının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.