kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
STERLIN
40,3570
BITCOIN
$63.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kuzey Kıbrıs’tan, Türkiye üzerinden İngiltere’ye seyehat edecek olanların dikkatine!

Kuzey Kıbrıs’tan, Türkiye üzerinden İngiltere’ye seyehat edecek olanların dikkatine!

İngiltere, Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı listeye” dahil ediyor. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye’nin yanı sıra Nepal ve Maldivler’in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

KUZEY KIBRIS’TAN SEYEHATÇILAR DİKKAT

Yeşil veya sarı listesinde olsalar bile herhangi bir ülkeden Türkiye üzerinden transit uçuş yapan herkesin de dikkatli olması gerekecektir.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir sözcü, Londra Gazete’ye konuşarak, herhangi bir yolcunun Türkiye’den veya ‘Kırmızı Liste’ ülkelerinden herhangi birinden geçerken seyahat yasağına tabi olabileceğini doğruladı. “Toplu taşıma durağı, yolcuların seyahat ettiğiniz taşımacılığın aynı kısmına inip binebilecekleri bir duraktır. Gemiler, trenler veya uçuşlar için geçerli olabilir. Bir durağın bir transit durak olup olmadığını göstermeniz gerekir. Transit durağı yaptığınız bir ülkenin veya bölgenin kuralları aşağıdaki durumlarda geçerli olabilir:

  • Yeni yolcular biner ve sizinle karışabilirler·
  • Siz veya diğer yolcular, bulunduğunuz ulaşımdan inip ve diğer insanlarla karıştıktan sonra tekrar binmeniz

Uçaktan inerseniz veya transit durağında yeni bir yolcu uçağa katılırsa, seyahat yasağına tabi olacaksınız. Bu, KKTC’den gelen yolcunun, havaalanında pasaport ve güvenlik kontrolü için uçaktan çıkmanızı gerektiren Türkiye’den transit geçişinin, son 10 gün içinde Türkiye’ye girmiş olarak sınıflandırılacağı anlamına gelir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.