kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
STERLIN
40,4189
BITCOIN
$62.347
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“İngiltere’de kalan vatandaşlar için halihazırda bir tahliye planı var”

“İngiltere’de kalan vatandaşlar için halihazırda bir tahliye planı var”
28.04.2020
0
A+
A-

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, katıldığı bir televizyon programında, İngiltere’de mahsur kalan vatandaşların tahliyesi hakkında açıklamada bulundu.

Atakan, “Özellikle İngiltere’de kalan vatandaşlarımızla ilgili devamlı surette mesajlar geliyor. Hepsinden bilgimiz var ve haberdarız. Benim kayınvalidem ve kayınpederim de İngiltere’de ve onlar da ne zaman döneceklerinin haberini bekliyorlar…” şeklinde konuştu.

“İNGİLTERE’DEN TEKRAR BİR TAHLİYE PLANI YAPACAĞIZ”

“Öncelikle biraz sabretmemiz gerekiyor. Bu 30 Nisan’dan sonraki süreç içerisinde ne yapabileceğimizle ilgili şu an itibariyle elimizde bir çalışmamız zaten var…” ifadelerine yer veren Atakan, “Örneğin rakamları ve kaç sefer gerektiğini biliyoruz. Bu süreç sonunda Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri çerçevesinde, İngiltere’den tekrar bir tahliye planı yapacağız. Ama şu an değil ve net bir tarih vermemiz bugün için çok doğru değil. Bu, sürecin gidişatına göre belli olacak…” dedi.

Atakan şöyle devam etti:

“Keza Türkiye’deki vatandaşlarımız için de çeşitli ülkelerden yapılan tahliye seferlerinde 27 tane KKTC vatandaşı TC’ye getirildi. TC dışişleri ve KKTC dışişleri bakanlığı koordinesi sonucunda bu vatandaşlarımız çeşitli illerde karantina merkezlerindedir. 14 gün dolduğunda o vatandaşlarımızın da tahliye edilmesi gerekecektir. Bununla ilgili takvimleme ve çalışma yapılıp kamuoyu bilgisine getirilecektir. Fakat net şu tarihtir dememiz şu an için doğru olmayacaktır…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.