kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
STERLIN
41,0306
BITCOIN
$70.841
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Lease arabayla KKTC’ye gidenler gümrüğe takılabilir

Lease arabayla KKTC’ye gidenler gümrüğe takılabilir
26.07.2019
0
A+
A-

Kredili yani lease araç sahipleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine araçları ile giderken gümrüğe takılabilir.

Birleşik Krallık’ta ikamet eden ve burada krediyle araç satın alan kişilerin araçlarıyla KKTC’ye girebilmek için izin belgesi alması gerekiyor.

Yaz ayalarının gelmesi ve okulların kapanması beraber Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a arabalarıyla giden kişilerin sayısı arttı.

Son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan kredili araç sahiplerinin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Özellikle Avrupa Birliği sınırları içerisinde lease araçlarını rahatlıkla kullan araç sahipleri AB sınırları dışına çıkınca gümrük sorunları yaşayabiliyor. Sorun yaşanan ülkelerden biri ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

KKTC ve İngiliz resmi yetkililerinin ortak aldığı karara göre Britanya’dan alınan kredili (lease) araçların Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabilmeleri için kredili aracı satan firmadan izin belgesi alması gerekiyor.

Kredili araç sahiplerinin KKTC gümrüklerinden sorun yaşamadan ülkeye girebilmeleri için lease firmasından aracın yurtdışına çıkışına izin verildiğine dair bir belgenin alınması şart.

TATİLİNİZ KÖTÜ BAŞLAMASIN

Yola çıkmadan önce lease firmasından alınacak izin belgesi ile araç sahipleri KKTC’ye rahatlıkla ve hızlıca giriş yapabiliyor.

Söz konusu izin belgesini almayanların KKTC gümrüklerinden ülkeye girişine izin verilmiyor. İzin belgesi olmayan araçlar, izin belgesi gelinceye kadar gümrükte bekliyor.

Gümrükte tutulan araçların ülkeye girmesi için gümrük yetkililerinin vereceği eposta adresine lease firmasından izin belgesinin gönderilmesi halinde ise aracın ülkeye girişine izin veriliyor.

İki ülke arasındaki resmi yazışma ise hem saat farkı hem de hali hazırda KKTC uygulanan yaz dönemi mesai saatleri nedeniyle uzayabiliyor; bu ise araçların gümrüklerde daha uzun beklemesine sebep oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.