kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
STERLIN
40,4861
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

‘Tek’ Kıbrıs Türk Kültür Festivali iptal edildi

‘Tek’ Kıbrıs Türk Kültür Festivali iptal edildi

İNGİLTERE’DE ‘tek’ Kıbrıs Türk Kültür Festivali organizasyonu iptal edildi.

Londra’ya gelerek Mart ayında ziyaretlerde bulunan KKTC Başbakanı Tufan Erhürman’ın ve beraberindeki heyetin ricası ve yapacağı maddi destek sözü üzerine, geçen yıl Londra’da yapılan iki ayrı Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin, bu yıl birlikte yapılması amacıyla bir takım görüşmeler gerçekleştirilmişti. Görüşmeler ve toplantılar sonucunda festivalleri organize eden İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve Turkish Cypriot Trust UK 14 Mart tarihinde resmi olarak festival için bir araya gelineceğini ve tek festival yapılacağını duyurdu.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve Turkish Cypriot Trust UK’in ‘tek festival’ kararı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere’de yaşayan birçok kesimi mutlu ederken, Turkish Cypriot Trust UK’in geçen günlerde kendi aralarında yaptıkları toplantı sonucunda bu karardan vazgeçtiği öğrenildi.

Londra Gazete’nin edindiği bilgilere göre, ‘tek festival’ organizasyon kararının bozulması üzerine, Turkish Cypriot Trust UK’in 23 Haziran, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin ise 30 Haziran tarihinde iki ayrı Kıbrıs Türk Kültür Festivali yapacağı öğrenildi.

Festivalleri organize eden kuruluşlardan konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı.

Kıbrıs Türk Kültür Festivali 2017 yılında ilk kez İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından yapılmıştı. Daha sonra 2018 yılında ise İngiltere’de iki ayrı Kıbrıs Türk Kültür Festivali yapılmıştı. 2018 yılında toplumun bölünmemesi adına bazı gruplar tek festival yapılması çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine organizatör kuruluşların bir araya gelerek tek festival yapma kararını görüşmesine rağmen, 2019 yılında yine ortak bir karar alınamadı.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ‘tek’ festival kararını Mart ayında şöyle açıklamıştı:

“Anlaşamayacak çok şey olmadığını düşünüyoruz, çünkü bu festivalin amacı toplumu bir araya getirmektedir. Ocak ayında gazetelere gönderdiğimiz basın bülteninde belirttiğimiz gibi, biz bu festivali tüm sivil toplum örgütleriyle yapmak istiyoruz. Bu süreçte iki tarafın istekleri vardı, herkes isteklerini centilmence bir kenara bıraktı. 30 Haziran’daki festivale hep beraber katkıda bulunacağız. KKTC Başbakanlığı da festivalimize katkıda bulunmakla beraber, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği, Müteahhitler Birliği ve Mimar Odaları Birliği, çok güzel bir festival yapmamız için Kıbrıs’tan iş insanlarını buraya getirip destek vereceklerini söyledi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.