kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
STERLIN
40,9300
BITCOIN
$70.220
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra Belediye Başkanı, KKTC reklamlarını durdurma kampanyası ‘reddetti’

Londra Belediye Başkanı, KKTC reklamlarını durdurma kampanyası ‘reddetti’
24.03.2019
0
A+
A-

GEÇTİĞİMİZ Ocak ayında, İngiltere’nin başkenti Londra’nın sembolleri olan kırmızı otobüsler ile merkez metro istasyonları, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan reklamlarla donatılmıştı.

KKTC İngiltere 2019 turizm tanıtım kampanyası çerçevesinde, Londra merkezinde bulunan 100 kırmızı otobüs ve merkez metro istasyonlarında bulunan 25 reklamla, Ada’ya gelen turist sayısının hedeflenen rakama ulaşması için bir girişim de bulunulmuştu.

KKTC Turizm Bakanlığı tarafından İngiltere’de yapılan ‘Kuzey Kıbrıs’ turizminin tanıtılmasından ‘Rumlar, rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle’ yetkili makamlara “Kuzey Kıbrıs” reklamlarının kaldırılmasıyla ilgili yazılı şikayette bulundu ve imza kampanyası başlatmıştı.

İmza kampanyasında yaklaşık üç bin imza toplandı.

BELEDİYE BAŞKANI KHAN REDDETTİ

Kuzey Kıbrıs reklamlarının kaldırılması yönünden başlatılan imza kampanyasına ilişkin Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’dan cevap geldi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, bunun hassas konu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Change.org web sitesinde sunulan ve Londra için Ulaşım (TfL) sitesinde Kuzey Kıbrıs ile ilgili reklamlarla ilgili dilekçeniz için teşekkür ederiz.

Bunun hassas bir konu olduğunu anlamamıza rağmen, 2005’teki Yüksek Mahkeme kararı, TfL’nin yalnızca kamuoyu duyarlılığı nedeniyle veya ‘Kuzey Kıbrıs’ın’ uluslararası tanınmış bir bölge veya devlet olmadığı üzerine reklam ilanlarını reddedemeyeceğini belirlemişti.

Bu nedenle TfL, Kuzey Kıbrıs Turist Kurulu tarafından sunulan her yeni kampanyayı reklam politikasına göre incelemeye devam edecek ve halihazırda söz konusu reklamı politika şartlarına uygun olarak kabul ediyor.

Bu yanıtın isteğinizi yerine getirmeyeceğini biliyoruz, ancak bunun TfL’nin bu konudaki tutumunu açıkladığını umuyoruz”.

DORUHAN: “SADIQ KHAN, DOĞRULARI SÖYLEDİ”

İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, Sadiq Khan’nın açıklaması hakkında Londra Gazete’ye şu açıklamayı yaptı:

“Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, yapmış olduğu açıklamada doğruları söyledi. 2005 yılında alınan bir karar mevcut ve bizler bu kararın dışına çıkmadan Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtmaya devam edeceğiz.

Ocak 2019 ve Şubat 2019’a kadar süren tanıtım kampanyasından olumlu geri dönüşler alamaya başladık. Tanıtım kampanyasıyla hedefimiz, Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtarak, ülkemize gidecek turist sayısını arttırmak.”

Doruhan, 2019 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam kampanyası kapsamında şehir içi otobüslerde yapılan reklamlarla, erken rezervasyon pazarına ulaşması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

“TUR OPERATÖRLERİMİZ MEMNUN”

Doruhan, “Tur operatörlerimiz de bu yapılan tanıtım ve reklam kampanyasında memnun. Tur operatörlerine telefonlar ve rezervasyonlar gelmeye başladı. Olumlu geri dönüşler almaya başladık, bunun devamını getirmek için Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmaya devam edeceğiz ve İngiltere pazarını tekrar kazanmak için devam edeceğiz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.