kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
STERLIN
41,0341
BITCOIN
$70.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Kıbrıs sorunu Avrupa’nın sorunudur, Kıbrıslılar sırtlarını 440 milyon Avrupalıya dayayabilir”

“Kıbrıs sorunu Avrupa’nın sorunudur, Kıbrıslılar sırtlarını 440 milyon Avrupalıya dayayabilir”
11.01.2019
0
A+
A-

Avrupa Halk Partisi’nin, önümüzdeki yıl Jean Claude Juncker’den boşalacak Avrupa Komisyonu Başkanlığı’na aday gösterdiği Manfred Weber, seçim kampanyası için dün Güney Kıbrıs’a gitti, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili mesajlar verdi.

Fileleftheros’un “Kıbrıs Sorunu Avrupa’nın Sorunu… Manfred Weber Türkiye’nin Üyelik Sürecine Tamamen Karşı” başlıklı haberine göre dün Weber, seçim kampanyası çerçevesinde dün Güney Kıbrıs’a gitti ve DİSİ genel merkezinde parti başkanı Averof Neofitu ile görüştü.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye’nin AB üyelik sürecini “olmayacak bir şey” diye niteleyen Weber “Türkiye AB’ye tam üye olarak girmemeli” dedi. Türkiye için “imtiyazlı ortaklık” önerdi, bunu da “Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin belirleyeceğini” öne sürdü.

Manfred Weber Kıbrıs sorununun Avrupa’nın sorunu olduğu iddiasında bulunarak “Net olacağım. Bu sorunda hepimiz Kıbrıslıyız. Kıbrıslılar sırtlarını, AB’nin geriye kalanının desteğine dayayabilirler. Ada’da artık herhangi bir garanti rejiminin ve yabancı askerin olmayacağı, bağımsız bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ihtiyacımız var. Ortak hedefimiz budur” dedi.

Neofitu ise (dün) akşam saatlerinde gerçekleşmesi söz konusu olan yemeğe Kıbrıs Türk siyasi partilerinden temsilcilerin de katılacağına dikkat çekerek “onların da AB’ye tam üye yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ın sürekli güvenli olacağını ve herhangi  bir yabancı garanti veya yabancı askere gerek olmayacağını hissetmelerini dilerim” dedi.

Weber’in adaylığını desteklemelerinin tesadüf olmadığını da söyleyen Neofitu, Avrupa Halk Partili Alman adayı “vizyonu ve net tezleri olan Avrupalı politikacı” diye niteledi.

Politis haberi; “Kıbrıs Manfred Weber İçin Seçim Kampanyası Başlangıcı… M. Weber Ortak Hedefin, Garanti Rejimi ve Yabancı Askerin Olmadığı Bağımsız Bir Kıbrıs Olduğunu Söyledi”  başlığıyla aktardı.

Alithia haberi “Manfred Weber: Hepimiz Kıbrıslıyız” ve “Ortak Hedef Garantiler ve Yabancı Asker Olmayan Bir Kıbrıs” başlığıyla aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.