kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Evlenmeyi düşünürken, boşanmayı tartışamayız”

“Evlenmeyi düşünürken, boşanmayı tartışamayız”
09.11.2018
0
A+
A-

Kıbrıs Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, Kıbrıs Rum tarafının Crans Montana zirvesi sırasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sunduğu tüm önerileri kabul ettiğini iddia etti.
Haravgi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Avrupa Parlamentosu’nda yer alan Liberaller Grubu’nun gerçekleştirdiği seminerde konuşma yaptığını ve kendisinden önce aynı seminerde konuşan Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami’nin sözlerine de yanıt verdiğini yazdı.
Habere göre, Mavroyannis, Nami’nin, Crans Montana’da gerçekleştirilen Kıbrıs zirvesinin başarısızlığından Kıbrıs Rum tarafının sorumlu olduğu tezini reddetti.

Mavroyannis, Kıbrıs Rum tarafının Guterres’in tüm önerileri istisnasız kabul ettiğini iddia ederek, Nami’nin, olası bir referandumda Kıbrıs Rum tarafının “hayır” demesi durumunda Kıbrıslı Türklere ne olacağının önceden karara bağlanması şeklindeki önerisini de reddetti.

“Evlenmeyi düşünürken boşanmayı tartışamayız” ifadesini kullanan Mavroyannis, Crans Monta’da garantörlük sisteminin sürdürülebilir olmadığını belirtenin bizzat Guterres olduğuna işaret etti.
Mavroyannis, “Askeri varlık bin 600 kişiye indirilmişti ve sunset clause denen unsuru görüşmeye başlamıştık. O zaman önerileri reddeden Çavuşoğlu oldu ve süreci sona erdirdi” iddiasında bulundu.
Söz konusu ana kadar sürdürdüğü tutumun yapıcı olmadığını kimsenin iddia edemeyeceğini de öne süren Mavroyannis, “Neyi yapmadığımıza dair bir fikrim yok” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “garantilerin kalkmasını istemediğini söylediğini ve o anda Genel Sekreterin de, bir anlaşma paketi olmadığı için Başbakanları çağıramam dediğini” öne süren Mavroyannis, Kıbrıs sorununda sıkı bir takvime de karşı çıkarak müzakerelerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

DOWNER: “ANLAŞMAZLIK ORANI YÜZDE BEŞ’TEN AZ”
Eski BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Aleksander Downer’in de söz konusu seminerde konuşma yaptığını yazan gazeteye göre Downer “taraflar arasındaki anlaşmazlığın oranının şu anda toplamın yüzde beşin altında olduğuna inandığını” söyledi.
Habere göre, Downer, “tüm konuların görüşüldüğünü ve her şeyde çok önceden uzlaşılmış olduğunu” iddia ederek “Kıbrıs sorununun çözülmemesinin sebebinin, siyasilerin üzerinde referandum hayaletinin aslılı kalması olduğu” iddiasında bulundu.
“Dünyadaki tüm siyasilerin yeniden seçilmeyi istedikleri” tespitinde bulunan Downer, “bunun kötü bir şey olmadığı” görüşünü de dile getirdi.

Gazete, Özdil Nami’nin söz konusu seminerde yaptığı konuşmaya da haberinde yer verdi. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.