kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
STERLIN
40,9668
BITCOIN
$70.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Anastasaiadis ve Kabinesi ‘Trodos Karargahında

Anastasaiadis ve Kabinesi ‘Trodos Karargahında
20.08.2018
0
A+
A-

Rum Yönetimi Sözcüsü Prodromos Prodromu

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve kabinesinin yarın Trodos’taki yazlık sarayda toplanacağı ve Kıbrıs sorunu da dahil “bütün büyük iç ve dış politika meselelerinin Trodos “karargâhında” belirleneceği” haber verildi.

Fileleftheros “Stratejik Planlamalar” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in bakanlarından, yarınki toplantıya kendi yetkilerindeki konularda hazırlıklı gelmelerini istediğini yazdı, önceki bakanlar kurulu toplantısında bakanlardan, taleplerini kamu maliyesine olumsuz etki yapmayacak şekilde belirlemeleri konusunda uyardığını hatırlattı.
Gazete maliye, enerji, eğitim, sağlık başta olmak üzere Anastasiadis’in, ikinci başkanlık döneminde uygulamada kararlı olduğu bütün projelerin ele alınacağı toplantıda, Maliye Bakanı’nın görüşünün sorulacağı bazı konular gündeme gelmesinin beklendiğine işaret etti.
KIBRIS SORUNUNU ETKİLEYECEK GELİŞMELER… 
Haberde “Kıbrıs sorununda önümüzdeki dönemde önceden belirlenmiş bir süreç var. Bölgedeki gelişmeler ve özellikle ABD ile Türkiye arasındaki zıtlaşma, Almanya’nın Erdoğan hükümetine ve Putin’e yakınlaşması, Kıbrıs sorununu da etkileyebilecek meselelerdir” denildi.
Rum yönetiminin Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda -müzakerelerin yeniden başlamasına da Antonio Guterres’in tarafların henüz masaya dönmeye hazır olmadığına hüküm vermesine de-  her olasılığa karşı hazırlıklı olduğunu yazan gazete, gerek Anastasiadis’in gerek Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in BM Genel Kurulu için gidecekleri New York’ta temas ve görüşme maratonuna çıkacağını belirtti.
Habere göre bu temaslar çerçevesinde, ABD-Türkiye zıtlaşmasından etkilenecek ve şekillenecek çeşitli görüşler not edilecek. Rum yönetimi bu meselenin çabuk kapanmayacağı, zamansal olarak Kıbrıs sorunundaki gelişmelere denk geleceği için Kıbrıs sorununu etkileyecek yeni gelişmeler yaşanacağı kanaatinde.  Anastasiadis, 23-29 Eylül döneminde New York’ta olacak. Gerek Anastasiadis gerek Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias Kıbrıs sorunuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunacak.
“KIBRISLI TÜRKLER YA BİZİMLE AVRUPA BİRLİĞİ’NDE OLACAKLAR YA DA…”
Alithia, Rum Yönetimi Sözcüsü Prodromos Prodromu, “Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız belirleyici bir tercih yapacak: Ya bizimle birlikte çağdaş bir devletle Avrupa Birliği’nde olacaklar ya da Türkiye’nin insafına kalacaklar” iddiasına yer verdi.
Haberi  “Hükümetten Kıbrıslı Türklere: Hepimiz İçin Tek Çözüm, Çözüm” başlığıyla veren gazete, Prodromu’nun dün RİK’e yaptığı açıklamada KKTC’nin Türk Lirası’nın değer kaybından olumsuz etkilenmesi konusunda “Kıbrıs hükümeti Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın son dönemde yaşadıklarını kaygıyla izliyoruz” dediğini yazdı.
Rum Bakanlar Kurulu’nun yarın Trodos’taki yazlık sarayda toplanarak Anastasiadis hükümetinin iç konulardaki politikasının uygulama ekseninin gözden geçirileceğini belirten Prodromu’nun (gazetenin ifadesiyle) “kinayeli” şekilde söylediğine dikkat çektiği şu ifadeleri aktardı:
“Gerek bizim gerek Kıbrıslı Türklerin durumu göğüsleyecek tek yolu vardır. Bu da Kıbrıs sorununa BM ilkeleri ve Guterres Çerçevesi temelinde bir çözüm için anlaşmaktan başkası değildir. Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız belirleyici bir tercih yapacak: ya bizimle birlikte çağdaş bir devletle Avrupa Birliği’nde olacaklar ya da Türkiye’nin insafına kalacaklar.” (HABERKIBRIS.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.