kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Salih Boyacı Londra’da mı?

6 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak ‘sağlık gerekçeleriyle’ Ankara’ya yollanan ünlü işadamı Salih Boyacı’nın Londra’da olduğu iddia ediliyor.

Salih Boyacı Londra’da mı?
17.06.2004
0
A+
A-
Salih Boyacı

Salih Boyacı

6 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak ‘sağlık gerekçeleriyle’ Ankara’ya yollanan ünlü işadamı Salih Boyacı’nın Londra’da olduğu iddia ediliyor.

KKTC’deki Kıbrıs Kredi Bankası davasında suçlu bulunan ve Yüksek Mahkeme tarafından cezalandırılan Boyacı’nın Londra’nın Kensington bölgesinde bir evde ikamet ettiği ileri sürülüyor.

Ünlü işadamı Salih Boyacı, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk mahkemesinde 12 davanın tümünden beraat etmiş ancak dava istinafa götürülmüştü. Ocak 2004 sonlarında görülen davada ise Yüksek Mahkeme Boyacı’yı 3 davadan suçlu bulmuştu. Salih Boyacı, dava kararından hemen sonra “kalp rahatsızlığı” gerekçesiyle Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınmış, ardından da yine “tedavi” amacıyla Ankara’ya gönderilmişti.

Binlerce mudinin, milyonlarca sterlininin battığı Kredi Bankası’nın bir numaralı adamı olan Salih Boyacı’nın, ‘mahkumiyet sonrası gezintileri’ KKTC ve Türkiye basınının da büyük ilgisini çekerken, Boyacı’nın Ankara’da hastanede olması gerekirken, İstanbul’daki seçkin alış-veriş merkezlerinde görüldüğü dedikoduları yayılmış, KKTC basını da bu iddialara haberlerinde yer vermişti.

KKTC’deki CTP-DP koalisyon hükümeti Salih Boyacı’nın tedavi süreci konusunda bugüne kadar net bir açıklama yapmazken, UBP’nin meclis araştırması konusunu gündeme getirdiği bildiriliyor.

Gazetemize ulaşan iddialara göre, Lefkoşa’da konuyla ilgili yetkililerden hiçbiri, “İşadamı Boyacı’nın nerede olduğuna dair resmi bir açıklama yapmak istemiyor.” Yetkililer, “işadamının doktorların kararıyla Ankara’ya tedaviye yollandığını” hatırlatmakla yetiniyorlar.

SALI GÜNÜ ADAYA DÖNMESİ BEKLENİYORDU

KKTC İçişleri Bakanı Özkan Murat tarafından 15 Haziran Salı günü ülkeye döneceği açıklanan Salih Boyacı’nın adaya gitmemesi tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu.

Halkın Sesi gazetesinin dün yayınlanan bir haberine göre, özellikle muhalefet partileri konuyu sık sık gündeme getirerek, hükümeti bu konuda sessiz kalmak ve bilgi vermemekle eleştiriyordu.

Eleştirilere cevap veren Bakan Özkan Murat ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Hüseyin Celal, Boyacı’nın yurtdışındaki tedavisinin çok kısa sürede biteceğini ve yurda dönerek mahkumiyetini çekeceğini ifade etmişlerdi.

Bu eleştiriler üzerine İçişleri Bakanı Özkan Murat, Salih Boyacı’nın 10 gün sonra, yani (15 Haziran Salı) Ada’ya döneceğini ve hapse gireceğini belirtmişti.

Açıklamanın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Bakan Murat’tan herhangi bir açıklama gelmezken, gazeteci Hasan Hastürer Murat’ın açıklamalarına dayanarak Boyacı’nın en geç 21 Haziran tarihinde KKTC’ye döneceğini yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.