kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
STERLIN
40,7110
BITCOIN
$64.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Çavuşoğlu: ”Rum tarafı adanın tek sahibi gibi davranmaktan vazgeçmelidir”

Çavuşoğlu: ”Rum tarafı adanın tek sahibi gibi davranmaktan vazgeçmelidir”
24.07.2018
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çalışma ziyareti için dün akşam KKTC’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan kabulde, Çavuşoğlu ile önce baş başa görüştü. Yaklaşık 1 saat süren baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün de Mevlüt Çavuşoğlu ve Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkanları ve temsilcileriyle bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmelerin ardından Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak açıklama yaptı.

İlk sözü alan Cumhurbaşkanı Akıncı, toplantıda “Lute’un gelişi müzakerelerin yeniden başladığı şeklinde yorumlanmamalıdır. Lute’un ziyareti bir nabız yoklama ziyaretiydi. Sayın Lute iyi bir dinleyici olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Akıncı, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biz iyi niyetle çıkış yollarının ne olabileceğini izah etmeye çalıştık, hep olumlu adımlar attık. Bundan sonrası için de olumlu, yapıcı tavrımızdan vazgeçecek değiliz. Yeter ki bu yapıcı yaklaşımlar karşılıksız kalmasın. Yeter ki gerçekçi adil uygulanabilir olsun”

Cumhurbaşkanı Akıncı ayrıca, Yunanistan’daki yangın nedeniyle Yunan halkının acısını paylaştığını söyledi, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını diledi.

Akıncı’dan sonra söz alan TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada “ilk ziyaretimi KKTC’ye yapmaktan mutluluk duyuyorum. TBMM Başkanı Yıldırım da yakında KKTC’yi ziyaret edecek. Yunanistan’daki yangından dolayı üzüntülerimi Yunan Dışişleri Bakanı Kocaias’la paylaştım” dedi.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Rum tarafı Kıbrıs Türkü’nü eşit ortak görmüyor, paylaşmak istemiyor, çözümsüzlüğün sebebi budur. Kıbrıs Türk halkına adil davranılmadı, bugün kısıtlamalar ambargo ve izolasyon devam ediyor. Rum tarafı adanın tek sahibi gibi davranmaktan vazgeçmelidir. TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, özellikle hidrokarbon konusunda tavrımızın bundan sonra farklı olacağını tüm dünya kamuoyuyla paylaştık. Kıbrıs Türk halkının hakkını kimseye yedirmeyiz. Kıbrıs konusunda yapıcı tutumumuz devam ediyor,bundan sonraki süreçte de aynı tutumu sürdüreceğiz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.