kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.723
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Rumlar Türkçe, Türkler Rumca öğrenmeli

Rum liderle görüşen 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, iki toplumun birbirini iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Rumlar Türkçe, Türkler Rumca öğrenmeli
20.05.2014
0
A+
A-
KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetim lideri Nikos Anastasiadis

KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetim lideri Nikos Anastasiadis

KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum Yönetim lideri Nikos Anastasiadis ile yemekli bir buluşmada bir araya geldi. Rum lider ile Şubat ayında yeniden başlayan müzakere sürecini değerlendiren Talat, Kıbrıs Türk okullarında Rumca, Rum okullarında da Türkçe öğretilmesini önerdiğini söyledi. Bu açılımın medya tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirten Talat, kuzeydeki bir televizyonun bir dil aktivitesi başlatmak üzere olduğunu duyduğunu söyledi. Eski cumhurbaşkanı,iki toplumun birbirini anlaması açısından liderlerin de bu fikri desteklemesi gerektiğini savundu.
Talat daha sonra da twitter hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Anastasiades’le az önce buluştuk.Yan yollara sapma yerine bütünlüklü federal çözüme bağlılığını teyit etmesini önemsiyorum” dedi.
Ara bölgede bulunan bir restoranda gerçekleşen yemek sonrası bir açıklama yapan Rum Yönetimi Lideri Anastasidis de, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin kaygılarını dikkate alacak bir çözüme, bir an önce ulaşılması yönündeki umutlarını dile getirdiklerini belirtti.
“AB üyesi olduğumuzun farkına varmalıyız, ülke olarak AB üyesiyiz, burada yasal olarak yaşayan tüm insanlar olarak Avrupalıyız” diyen Anastasiadis, AB müktesebatını insan haklarına saygılı bir şekilde nasıl uygulayacakları konusunda birlikte çalışmaları gerektiğini de kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.