kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
STERLIN
41,1477
BITCOIN
$70.812
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı bekleyen 30 bin Kıbrıslı Türk var!

Ebeveynlerinden biri Kıbrıslı Türk, diğeri de Türk vatandaşı olan ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kendilerine vatandaşlık vermeme kararından etkilenen çocukların sayısının 30 binden fazla olduğu ileri sürüldü.

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı bekleyen 30 bin Kıbrıslı Türk var!
19.02.2018
0
A+
A-

Rum basınında dün yer alan bir haberde, ebeveynlerinden biri Kıbrıslı Türk, diğeri de Türk vatandaşı olan ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kendilerine vatandaşlık vermeme kararından etkilenen çocukların sayısının 30 binden fazla olduğu ileri sürüldü.

RUM İçişleri Bakanlığı’nın önümüzdeki dönem içerisinde, konuyla ilgili binlerce başvuruyu incelemeye çağrılacağını yazan Alithia gazetesi, Murat Hakkı ve Nikoletta Haralambidu isimli avukatların gazeteye açıklamalarına yer verdi.

Habere göre, “Şu an 17 bin karma evliliğe bağlı çocuklar olduğunu ve bunların vatandaşlık alma konusunda sorunu olduğunu” dile getiren Hakkı, Güney Kıbrıs İçişleri Bakanlığı’na birçok başvuru yapılacağını söyledi.

Haberde bu kategoride 30 bin çocuk ve yetişkin olduğunun hesaplandığı da ifade edildi.

Gazeteye göre, olumlu bir gelişmeye sahip olmamaları durumunda “Kıbrıs Cumhuriyeti” mahkemelerine başvuracaklarını dile getiren Hakkı, başvuru sahiplerinin, haklarını alamamaları durumunda, bunun akabinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracaklarını ifade etti.

Gazeteye göre Nikoleta Haralambidu isimli avukat da açıklamasında; “Kanunlar, Kıbrıslı bir ebeveynden doğmuş olan bir çocuğun Kıbrıslı olduğunu söylüyor. Ancak yasaya 1999 yılında konulan bir istisna, ebeveynlerden birinin yasadışı giriş veya ikamete sahip olması durumunda, çocuğun otomatik olarak Kıbrıslı olmadığını ve buna Bakanlar Kurulu aracılığıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin karar vermesi gerektiğini söylüyor. Sorun bu şekilde meydana getirildi” ifadelerini kullandı. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.