kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
STERLIN
41,0725
BITCOIN
$70.766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Özgürgün ‘Rum’a bağladı (!)

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yurttaşlıklardan rahatsızlığı “Rumlara” bağladı, TC eski bakanlarından Egemen Bağış’a verilen yurttaşlıktan da gurur duyduğunu söyledi.

Özgürgün ‘Rum’a bağladı (!)
23.11.2017
0
A+
A-

 

 

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, yurttaşlıklardan rahatsızlığı “Rumlara” bağladı, TC eski bakanlarından Egemen Bağış’a verilen yurttaşlıktan da gurur duyduğunu söyledi.

Özgürgün, seçimlerden birinci parti çıkmazsa “istifa edeceğini” de iddia ederken, “kırsal kesim arsaları”nın da Rum’a verilmek istendiğini öne sürdü.

Hüseyin Özgürgün bu açıklamaları Genç Tv’de yayınlanan Er Medyanı adlı programda Mustafa Alkan’a yaptı.

TEKLİF YOK

TC eski bakanlarından Egemen Bağış’a KKTC vatandaşlığı verilmesi ve Bağış’ın bu konuda “Hüseyin kardeşim teklif etti ben de severek kabul ettim” şeklindeki açıklamasıyla ilgili soru üzerine Özgürgün, “Benle böyle bir diyalog yaşanmadı ama ne zaman vatandaş olduğunu da bilmiyorum. Ama gurur duyarız Egemen Bağış’ın vatandaşımız olmasından, benim bir sıkıntım olmaz fakat benim böyle bir diyaloğum olmadı” yanıtını verdi.

RUM KARDEŞLERİMİZ RAHATSIZ OLACAK

Hükümete vatandaşlık ve kırsal kesim arazileri konusunda yapılan eleştirileri değerlendiren Özgürgün, “İcraat yapılmazsa eleştiri olmaz. Burada icraat var. Vatandaşlık konusu icraatın bir parçasıdır. Kırsa kesim arsaları da bir icraattır. Ama bunlar birer siyasi vizyondur da. Niye daha çok onlar tepki alıyor? Çünkü karşı siyasi görüş benim siyasi görüşümde değil doğal olarak. Ona kalırsa hiç vatandaşlık vermeyeceksin, kırsal kesim arsalarını da verilmesin gençlere.. Çünkü Rum kardeşlerimiz bundan rahatsız olacak” dedi.

KIRSAL KESİM

Kırsal kesim arazileriyle ilgili eleştiriler konusunda da konuşan Özgürgün, İsviçre’deki müzakerelerde Kıbrıs Türk tarafının sunduğu haritayı hala görmediğini belirtti. Özgürgün, eleştirileri düşününce aklına “Acaba gençlere verdiğimiz bu kırsal kesim arazilerini o haritada verdiler mi?” soruları da geldiğini ifade etti. (YENİDÜZEN.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.