kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
STERLIN
40,7499
BITCOIN
$64.600
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Crans Montana sonrası belirsizlik sürüyor

Kıbrıs müzakerelerinde Crans Montana sonrası belirsizlik sürüyor.

Crans Montana sonrası belirsizlik sürüyor
20.08.2017
0
A+
A-

Kıbrıs müzakerelerinde Crans Montana sonrası belirsizlik sürüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmeler sürerken, Birleşmiş Milletler’in, Kıbrıs sorununda yeni girişimler konusunda istekli görünmediği belirtiliyor.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’ın, Kıbrıs sorunundaki yeni girişimlere ilişkin açıklamaları gündemde.

Açıklamalarda, BM’nin, Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin topu, Kıbrıs’taki iki taraf attığı yorumunda bulunuluyor.

Rum Basını da BM temsilcileri tarafından ortaya konulan görüşlerin, Kıbrıs sorununa dinamik bir şekilde geri dönme isteksizliğini gösterdiğini kaydediyor.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı FarhanHaq’ın, “Kıbrıs’ın geleceğinin iki tarafın müzakerelerine bağlı olduğu, Kıbrıs sorununda yeni tur müzakerelerin olması durumunda BM’nin, görüşlerini açıkça dile getireceği” şeklinde açıklama yaptığı hatırlatılıyor.

Haq açıklamasında Kıbrıs’tan bahsetmek için yeni bir şeyin bulunmadığını belirtti ve Genel Sekreter Antonio Guterres ile Genel Sekreter’in eski Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklamalarına da atıfta bulundu.

Haq, Kıbrıs’ın geleceğinin, iki tarafın kararlarına ve müzakerelerine bağlı olduğunu, BM’nin, süreci olumsuz etkileyecek bir şey söylemesinin söz konusu olmadığını da ifade etti.

Haq “bildiğiniz gibi bu aşamada, toparlama ve dinginlik dönemine girdik. Bunun ardından, taraflardan müzakereler için hazır bir şekilde dönmesini umut ediyoruz ve bekliyoruz” dedi.

Liderlerin, 4 Temmuz 2017 tarihli görüşmelerine ilişkin belgenin sızdırılması ve bu çerçevede BM Genel Sekreteri AntonioGuterres’in 1960 İttifak Anlaşması düzeyinde asker sayısının azaltılmasını istemesinin ve bunun Guterres’in nihai görüşü olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine Haq, sızdırılan belge ile ilgili yorum yapmayacağını ifade etti ve ayrıca diplomatik bir süreçte, pozisyonların taraflar arasındaki görüşmeler aracılığıyla geliştiğine de dikkati çekti. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.