kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
STERLIN
40,6478
BITCOIN
$65.274
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıs’ın geleceği açısından büyük gün bugün

Kıbrıs’ın geleceği açısından büyük gün bugün
06.07.2017
0
A+
A-

Uzun süredir Kıbrıs adasının birleşmesi sürecini ele alan Kıbrıs görüşmelerinde bugün hayati kararların gündeme yön verebileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bugünkü toplantılara katılmak amacıyla Le Regent Kongre Merkezi’ne gelişinde, konferansın başından beri burada buluna ve eylemler yapan #UniteCyprusNow grubu üyeleriyle ayak üstü sohbet etti.

Konferansa geldiği günden beri gördüğü gruba konferansın en önemli gününde seslenmek istediğini belirten Akıncı, “Bugün, Genel Sekreter’in gelişiyle hayati bir gün Kıbrıs’ın geleceği için” dedi.

Akıncı, bugünü en verimli şekilde Kıbrıs’ın ve gelecek nesillerin kaderine olumlu katkı yapması için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceğini kaydetti. Akıncı, “Büyük resme odaklanıp, küçük ayrıntılarda boğulmadan sorunu aşabilmek için katkı yapmaya gayretli olacağız” dedi.

Bu gibi süreçlerin en önemli yanının, tarafların birbirine yardımcı olması olduğunu kaydeden Akıncı, herhangi bir tarafı suçlamak istemediğini ancak tüm tarafları hem birbirlerine yardımcı olur, hem de büyük resme odaklanırlarsa, tüm zorluklara rağmen bir çıkış yolunun bulunabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’tan ayrılırken, gereksiz ve zeminsiz umutlar yaratmak istemediği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Bugün de size çok fazla umutlar pompalama düşüncem yok ancak karamsarlık da istemem” dedi.

BM Genel Sekreteri’nin gelişiyle birlikte, iyi niyetle olumlu sonuç üretmek adına önemli bir fırsat bulunduğunu kaydeden Akıncı, tek tek konulara odaklanmak yerine, paket anlayışıyla olaylara yaklaşmanın Türk tarafının öteden beri savunduğu bir yöntem olduğunu vurguladı.

Mustafa Akıncı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bütün unsurları; önemli ve stratejik unsurları bir arada görmek önemliydi. Bu yapılıyor. Bugün umut edelim ki bütün taraflar o paketler içinde kendi toplumlarını mutlu edebilecek unsurları görüp, buradan olumlu bir sonuçla ayrılsınlar. Bu hedefle gidiyoruz. Bu hedefin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız”

KibrisPostası

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.