kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
STERLIN
41,0149
BITCOIN
$70.085
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Guterres, yarın Crans-Montana’da olacak

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sürecin yavaş yavaş ilerlediğini belirterek, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Perşembe günü Crans-Montana’ya gideceğini söyledi.

Guterres, yarın Crans-Montana’da olacak
05.07.2017
0
A+
A-

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sürecin yavaş yavaş ilerlediğini belirterek, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Perşembe günü Crans-Montana’ya gideceğini söyledi.

Kıbrıs Konferansı’nda yedinci gün toplantıları saat 21.30’da sona erdi. Garantörlerin de katıldığı beşli formatta 19.30 sıralarında başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Çavuşoğlu, konferans merkezinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Guterres’in perşembe günü Crans-Montana’ya geleceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Ciddi bir iş yapıyoruz. (Guterres’in) Önemli bir rolü var. Görüşmelerin çerçevesini belirlemiştik. Sürece olumlu bir enerji getirmişti. Varlığı önemlidir çünkü bu görüşmeler çok önemlidir” dedi.
TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gazetecilerin “İlerleme var mı?” sorusuna, “Yavaş yavaş ilerliyoruz” yanıtını verdi.

AKINCI, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Konferansı’nın bugünkü çalışmalarının tamamlanmasının ardından, İsviçre’de bulunan siyasi parti lider ve temsilcileri ile bilgilendirme toplantılarına devam etti.

Konferans çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılıp görüş alışverişinde bulunulan bugünkü toplantıda Müzakereci Özdil Nami ve Sözcü Burcu da hazır bulundu. Toplantıya, Kıbrıs Konferansı nedeniyle Crans-Montana’da Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP Milletvekili Armağan Candan, TDP Milletvekili Zeki Çeler, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Kudret Akay ve UBP temsilcisi Oğuzhan Hasipoğlu bulunuyor.

AKINCI, SABAH TOPLANTISI SONRASINDA DA TEMASLARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün sabahki toplantı sonrasında verilen arayı görüşmeler yaparak geçirdi. Akıncı, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve müzakere heyeti üyeleriyle bir araya geldi.

Akıncı, öğleden sonraki oturum öncesinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.

SİYASİ PARTİLER İLE YOĞUN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Konferansı toplantılarındaki gelişmelere bağlı olarak gerek müzakere heyetiyle, gerekse siyasi parti başkanlarıyla yoğun görüşmelerde bulunuyor.

Tarafların askıda kalan konulara ilişkin öneri paketleri sunması sonrasında ikili görüşmelerin yoğunlaştığı son iki gün içinde Cumhurbaşkanı Akıncı, Crans-Montana’ya geldiği günden beri sürekli görüş alışverişinde bulunduğu TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk siyasi parti başkanlarıyla çeşitli görüşmeler yaptı.

Bazılarında TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıların ilki, ilk gün çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından akşam yemeğinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Akıncı, siyasi partilerle ikinci toplantısını, tarafların tüm konuları paket halinde ele almayı kabul ettiği üçüncü günün akşamı yaptı. Akıncı ve Çavuşoğlu, gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantının ardından bir araya geldiği Denktaş, Ertuğruloğlu ve siyasi parti temsilcilerine bilgi verdi.

Siyasi partilerle hafta sonu da değerlendirmelerde bulunan Akıncı, tarafların dün sunduğu öneri paketlerini değerlendirmek amacıyla dün gece de siyasi partilerle değerlendirme toplantısı yaptı. (KIBRIS.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.