kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Parlamento’da Tıp Bayramı kutlaması

Türkiyeli Sağlık Elemanları 14 Mart Tıp Bayramı’nı İngiliz parlamentosunda kutladı.

Parlamento’da Tıp Bayramı kutlaması
17.03.2014
0
A+
A-

(soldan saga) Itseb yöneticilerinden Dr Mahmut Doğramacı, Enfield milletvekili Nick de Bois ve ITSEB Baskanı Dr Ali Demirbağ

(soldan saga) Itseb yöneticilerinden Dr Mahmut Doğramacı, Enfield milletvekili Nick de Bois ve ITSEB Baskanı Dr Ali Demirbağ

İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği(ITSEB) 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutladı.

13 Mart günü açılışı yapılılan Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki ‘Asırlık fotoğraflarla Çanakkale Savaşı’ konulu fotoğraf sergisinin ardından dünde parlamentoda İngiltere, Türkiye ve Almanya’dan davet edilen konukların katıldığı konferanslar düzenlendi.Yaklaşık 4 saat boyunca toplantılarda, kadınlar da, meme kanseri, plastik cerrahi, jinekoloji, karaciğer nakli konularında sunumlar yapıldı. Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yaşar Bayındır, Prof. Dr. Ramazan Kutlu, Dr. Burak Işık, Dr. Ender Gedik, Almanya’dan gelen Türk Alman Jinekoloji Derneği Genel Sekreteri ve Leverkusen Hastanesi Kadın Doğum Başhekimi Prof. Dr. Kubilay Ertan, İstanbul Acıbadem Fulya Hastanesi Rekonstrüktif Cerrahi Konsültan Prof. Dr. Ferit Demirkan, plastik cerrah Navid Jallali, meme kanseri alanında uzman cerrah Dr Naim Kadoğlu’nun sunumları ilgi ile takip edildi. Çok sayıda sağlık çalışanının yanısıra sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve politikacıların da takip ettiği oturumları Enfield North milletvekili Nick de Bois yönetti.

Toplantıda söz alan Atatürk ve Çanakkale savaşı fotoğrafları kolleksiyoncusu Hanri Benazus da bir konuşma yaptı. ITSEB üyeleri toplantının ardından, parlamentonun tarihi salonlarından birisinde verilen akşam yemeğinde bir araya geldiler. Nick de Bois’in yanısıra Southgate milletvekili David Burrowes’un da bulunduğu yemeğe Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi, Yunus Emre Kültür Merkezi yöneticisi Nilüfer Kol katıldılar.

GENÇ CAVİD HOCALI KATLİAMINI HATIRLATTI

Milletvekili Burrowes yemekte yaptığı konuşmada, ITSEB’in çalışmalarını önemsediğini söyleyerek, sağlık alanında  Türkiye-İngiltere arasında geliştirilebilecek ilişkilerin ITSEB aracılığı ile kurulabileceğini kaydetti. Geçen yıl da ITSEB’in etkinliklerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Burrowes, son bir yıldır doktor ve profesyonellerin İngiltere vizelerinin kolaylaştırılması için Home Office nezdinde çalışmalar yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: “Türkiye’den bazı doktorların ve Irak’tan gelecek uzmanlar grubunun vize alamadıkları için aramızda olmamaları çok üzücü. Bu konuda çaba harcıyorum. Başbakan David Cameron’un olası bir Türkiye ziyaretinde ITSEB gibi profesyonel kurumlar aracılığı ile işbirliğinin geliştirilmesi ve vize uygulamalarının esnetilmesi gündeme gelebilir. Türkiye’li doktor ve sağlıkçıların İngiliz sağlık sistemine katkılarının her geçen gün arttığını görmekten mutluluk duyuyorum ve ITSEB’in çalışmalarına destek olmaya devam edeceğim.”

Yemekte söz alan 13 yaşındaki Azarbaycan asıllı Cavid Hamidov ise konuşmasında, 26 Şubat 1992 yılında yaşanan Hocalı Katliamı’nı hatırlattı. İngiltere’de okuyan genç öğrenci, Hocalı’da yaşananların Azerilerin belleğinde acı bir olay olarak yer aldığını belirtirken, “ITSEB’in bu seneki etkinliklerinde savaş temasını işlemesini fırsat bilerek Hocalı’yı hatırlatmak istiyorum. Bu ‘soykırım’ girişiminin uluslararası alanda tanınması, benzer olayların yaşanmasının önüne geçecektir” dedi.

Gece Malatya İnönü Üniversitesi doktorlarının milletvekilleri ve Başkonsolos’a birer plaket takdim etmesi ile son buldu.

itseb web 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.