kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
STERLIN
40,6397
BITCOIN
$61.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de, Trump’a karşı 1 milyon imza

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’a yönelik tepkiler, Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarının vizelerine koyduğu kısıtlama ile birlikte iyice arttı

İngiltere’de, Trump’a karşı 1 milyon imza
30.01.2017
0
A+
A-

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’a yönelik tepkiler, Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarının vizelerine koyduğu kısıtlama ile birlikte iyice arttı. İngiltere’de, Trump’ın bu yıl içinde yapması planlanan ziyaretin iptal edilmesini isteyen bir dilekçeye üç gün içinde 1 milyonu aşkın imza atıldı.

BAŞBAKANLIK KAYITSIZ KALMADI: SÖZ KONUSU DEĞİL

İngiltere’de bir dilekçenin parlamento gündemine alınması için 100 bin imzalı olması yetiyor. Buna karşılık Başbakanlık konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Trump’ın ziyaret davetini kabul ettiğini ve gezisinin iptalinin söz konusu olamayacağını bildirdi.

Başbakanlık, ayrıca BBC’nin konuyla ilgili sorularına “Amerika çok önemli bir müttefik. Uzun vadeli düşünmek zorundayız” diye yanıt verdi.

PARTİ LİDERİ, TRUMP’IN KARARINI UTANÇ VERİCİ BULDU

Donald Trump’ın ziyaretini protesto eden dilekçeye destek çağrısı yapan ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn ise dün Twitter hesabından başbakan Theresa May’i işaret ederek, “Resmi ziyareti erteleyip Trump’ın attığı adımı en açık şekilde kınamadığı takdirde Britanya halkını yarı yolda bırakmış olacak” açıklaması yaptı.

Jeremy Corbyn, “Donald Trump utanç verici #MüslümanYasağı ve mültecilerle kadınlara yönelik saldırıları ile ortak değerlerimizi ihlal ederken Britanya’yı ziyaret edememeli” diye sürdürdü.

MAY’İN ABD ZİYARETİNDE AÇIKLANDI

Trump’ın İngiltere’yi ziyaret edeceği İngiltere Başbakanı Theresa May’in ABD’ye geçen hafta yaptığı ziyaret sırasında açıklanmıştı. Ancak bu yıl gerçekleşmesi planlanan ziyaret için kesin bir tarih belirlenmedi.

“UTANÇ VERİCİ YASAK KALKANA KADAR ERTELENMELİDİR”

Parlamentodaki üçüncü parti olan Liberal Demokrat Parti’nin lideri Tim Farron da Trump’ın ziyaretinin iptali çağrısını destekledi ve “Başkan Trump’ın Britanya’ya ziyareti bu utanç verici yasak kalkana kadar ertelenmelidir. Yoksa Theresa May, Kraliçe’yi İngiliz vatandaşlarını inançları yüzünden ülkesine almayan bir adamı misafir etmek gibi zor bir durumda bırakmış olacak” diye konuştu.

İSKOÇYA DA DESTEKLEDİ

İskoçya’da hükümette olan İskoç Ulusal Partisi dışişleri sözcüsü Alex Salmond da ziyaretin “kötü bir fikir” olduğunu söyledi.

MÜSLÜMAN BELEDİYE BAŞKANI: TRUMP’IN ÖNÜNE KIRMIZI HALI SERMEMELİYİZ

Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan da, yasaklar kaldırılmadıkça ziyaretin yapılmaması gerektiğini söyledi ve “Bu konuda görüşüm gayet net. Bu zalimce, utanç verici bir yasak ve bu yasak kaldırılmadıkça Başkan Trump’ın önüne kırmızı halı sermemeliyiz” diye ekledi. (bbctürkçe)

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.