kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
STERLIN
40,7317
BITCOIN
$64.626
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere eski Genelkurmay Başkanı David Richards batıyı suçladı

İngiliz eski Genelkurmay Başkanı David Richards, batılı ülkelerin Suriye savaşında kaybettiğini belirterek, “Batılı ülkeler, savaşı kaybettiğini itiraf etmelidir” dedi.

İngiltere eski Genelkurmay Başkanı David Richards batıyı suçladı
21.12.2016
0
A+
A-

 

İngiliz eski Genelkurmay Başkanı David Richards, batılı ülkelerin Suriye savaşında kaybettiğini belirterek, “Batılı ülkeler, savaşı kaybettiğini itiraf etmelidir” dedi. BBC radyosuna Suriye konusunda açıklamalarda bulunan General Richards, “Maalesef Suriye‘deki savaşta kaybettiğimiz anlaşılıyor, ama bu barışı da kaybettiğimiz anlamına gelmiyor” diye konuştu.

2012 ve 2013 yıllarında Suriye‘ye askeri müdahale yapılmasını ısrarla savunan David Richards şunları söyledi:

“Bizim açık bir strateji belirlememiz gerekiyor. Ben batı ülkelerinin politikacılarının ve liderlerinin bu konuya odaklanması gerektiğine inanıyorum. Batı ülkelerinde açık bir strateji eksiği var ama Putin ve Esad çok zeki bir şekilde batıya karşı üstün görünüyor. Batı ya Esad hükumetini devirmek için ya da buna alternatif olarak onun rejimini desteklemek için müdahalede bulunmalıydı. Biz herkes tarafından güvenilen bir stratejiyi gündeme getirdik ve bunun bir yıl uygulanması gerektiğini vurguladık ama onlar bize bu kadar zamanları olmadığını söylediler. Bu yüzden bu plan yeteri kadar iyi değildi. Ben de ‘tamam öyleyse, o zaman Esad’ı desteklemeyi düşünmeye başlayın’ dedim. Bu ise diğer bütün senaryolardan daha kötü olacaktı.”

General Richards, Suriye‘deki mevcut durumu dikkate alarak bütün tarafların bir an önce savaşı sonlandırmak için çaba göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. (haberler.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.