kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İtfaiye’den güvercinlere kundakçılık suçlaması

Güney Londra’da meydana gelen ve 9 kişinin evsiz kalmasına yol açan yangına bir kuşun sebep olduğu iddia edildi.

İtfaiye’den güvercinlere kundakçılık suçlaması
07.03.2014
0
A+
A-

guvercinler yangin

Güney Londra’da meydana gelen ve 9 kişinin evsiz kalmasına yol açan yangına bir kuşun sebep olduğu iddia edildi. Olayı soruşturan itfaiyeciler, Stockwell bölgesinde Landor Road üzerinde bulunan binadaki yangına, bir kuşun yanan bir sigara izmaritini, binanın çatısına taşımasının yol açtığını sanıyor.

İtfaiye teşkilatının direktörülerinden Matt Cullen, Çarşamba akşamı gerçekleşen yangınla ilgili incelemelerinde, binanın çatısında bulunan ve kısmen yanmış kuş yuvasında bulunan bir izmaritin neden olduğunu düşündüklerini ifade etti. Deneyimli itfaiyeci yangılna ilgili şunları söyledi: “Çatıya çıktığımızda buraya uzun süredir çıkılmadığını, yangına sebebiyet verecek bir elektrik kablosunun bulunmadığını belirledik. Komşuların bize sık sık çatıya kuşların geldiğini belirttiler.Bu yüzden sokakta buldukları bir sigara izmaritini yuvalarına taşıyan kuşların yangına neden olmaları güçlü bir ihtimal gibi görülüyor.”

Londra İtfaiyesi geöen sene çıkan yangınlara yönelik araştırmasında, çok sayıda olayın akla gelmeyen nedenlerden kaynaklandığını belirlemişti. Güvercinlerin yanar haldeki sigara izmaritlerini çatılara taşımasının yanısıra ev köpeklerin tezgahtaki yiyeceklere ulaşmak isterken tost makinesini devirmeleri, farelerin elektrik kablolarını kemirmeleri gibi nedenler ilginç yangınların sebepleri arasında bulunuyor.

Ayrıca deodorant tüpüne çakmak tutan çocuk ile ıslak tuvalet kağıdını mikrodalgada kurutmak isteyen genç de ilginç yangın nedenleri arasında.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.