kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Goldtrail davası yılan hikayesine döndü

Goldtrail davası yılan hikayesine döndü
26.02.2014
0
A+
A-

goldtrail 1

2010 yılında iflas eden Türk tur operatörü Goldtrail, İngiltere turizm sektörü ve basınının gündeminden düşmüyor. Sektörün en büyük iflas olaylarından birisi olan Goldtrail davası şimdi de karmaşık ve gizli hisse satışı iddiaları ile tartışılıyor. Şirketin tasfiyesini soruşturan görevliler, Goldtrail Travel firması ile, 2008 yılında iflas eden  tur operatörü XL Leisure Group’un yöneticileri arasında sahte anlaşmalar yapıldığı ileri sürülüyor.  Goldtrail iflasının ardından şirketin tasfiyesi ile görevlendirilen PricewaterhouseCoopers (PwC) danışmanlık firması, mahkemede, Viking Airlines ile Goldtrail arasında imzalanan sahte bir anlaşma ile, iflas eden şirkete aktarılan paraların, şirket hesabı yerine, sahibi Abdulkadir Aydın’ın hesaplarına aktarıldı.  Goldtrail’e yapılan ve zanlıların hisse satışları ile ilgili olduğunu savundukları ödemelerin miktarının 5 milyon sterline ulaştığı kaydediliyor.  PwC uzmanları, bu ödemelerin bir milyon 900 bin sterlin’inin Wiking Airlines, üç milyon 640 bin sterlini ise Onur Air üzerinden yapıldı.

Geçen sene katıldığı bir TV programında, 2008 yılında iflas eden, sahibi olduğu  XL Leisure Group için gözyaşı döken Phil Wyatt, Goldtrail’in iflasında şirket sahibi Abdulkadir Aydın’la işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Geçen sene katıldığı bir TV programında, 2008 yılında iflas eden, sahibi olduğu XL Leisure Group için gözyaşı döken Phil Wyatt, Goldtrail’in iflasında şirket sahibi Abdulkadir Aydın’la işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Zanlılardan Magnus Stephensen, Goldtrail-Viking Airlines arasında imzalanan anlaşmayı imzaladığını, ancak sahte olup olmadığını bilmediğini ifade ediyor. Yargılananlar arasında, iflas eden XL Leisure Group’un eski direktörleri olan, daha sonra ise Hong Kong merkezli  Black Pearl Investments isimli yatırım firmasını kuran Phil Wyatt ve Halldor Sigurdarson da bulunuyor.

4 yıl önce iflas eden Goldtrail’in sahibi Abdulkadir Aydın, olayın ardından kayıplara karışırken, yargılandığı mahkemede İngiltere’de 15 yıl iş yapamama cezasına mahküm edilmişti. Aydın ayrıca evrakta sahtecilik ve 10 milyon sterlini yurtdışına kaçırmakla suçlanıyor.

BİNLERCE TATİLCİ MAĞDUR OLMUŞTU

2010 yılında iflas eden Goldtrail, İngiliz Seyahat Sigorta Fonu’na (ATT) 25 milyon sterline mal olmuştu. Goldtrail’in ofisinin bulunduğu Londra’nın banliyölerinden New Malden’da yaşayan Abdulkadir Aydın, iflasın ardından İngiltere’yi terketmil, kendisine bir daha da ulaşılamamıştı. Şirketine el konulmadan önce, kendisi ve ailesi aracılığıyla en az 10 milyon sterlini transfer etmekle suçlanan Aydın’ın firması, İngiliz basınına göre 23 bin 500 tatilci ve ileri tarihli 110 bin rezervasyonla iflas etmişti.

Firmanın, KTHY’nın batmasının ardından, müşterileri için uçak bulamayan çok sayıda tur firmasına da charter sefer biletleri sattığı belirlenirken, sektör temsilcileri, Goldtrail’in ucuz ve kalitesiz tatil paketleri satan bir firma olduğuna işaret etmiş, firmanın bu yüzden başta BBC olmak üzere pek çok basın kuruluşuna da haber olduğuna dikkat çekmişti.

RESMİ OLMAYAN MİLYONER

Goldtrail Holidays isimli tur operatörünün batışı İngiltere’de geniş yankı uyandırmıştı. Binlerce İngiliz turisti Türkiye ve Yunanistan’da mahsur bırakan iflasın perde arkasındaki isim olan Abdulkadir Aydın, genç yaşına rağmen Goldtrail’e, iflasından önce £35 milyonun üzerinde ciro yaptırmıştı. Uzun süre sıkıntıda olduğu bilinmesine rağmen, iflas etmeden önce onbinlerce tatil paketi daha satmasına izin verildiği öne sürülen Aydın, İngiliz gazetelerinin iddiasına göre Türkiye’de bulunuyor. Sektörün en hızlı büyüyen firmalarından birisini kurmuş olmasına ve yankı uyandıran iflasına karşın Goldtrail’in patronunun internette hiç resmi bulunmuyor.

Goldtrail Travel firmasının iflası binlerce turistin Türkiye ve Yunanistan’da mahsur kalmasına yol açmıştı.

Goldtrail Travel firmasının iflası binlerce turistin Türkiye ve Yunanistan’da mahsur kalmasına yol açmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.