kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Peterborough, mültecilere kucak açıyor

Mültecileri kabul eden bu İngiliz kentlerinden Peterborough, Macar hükümetini protesto etti.

Peterborough, mültecilere kucak açıyor
15.10.2016
0
A+
A-

7016160-640x360

Macar hükümeti vatandaşlarını İngiltere’de, çoğu Müslüman olan göçmenleri kabul eden bazı kentlere gitmemeleri konusunda uyardı. Budapeşte, mültecileri reddetme politikasına gerekçe olarak bu kentlerin durumunu gösteriyor. Ancak mültecileri kabul eden bu İngiliz kentlerinden Peterborough, Macar hükümetini protesto etti. Kent yönetimi, dikkatli bir tartışma sürecinin ardından mültecileri kabul etme kararı aldıklarını açıkladı.

Sühad el Marsumi bir sığınmacı ve yeni gelenlerin toplumla kaynaşmayacağı ve Avrupa’yısömüreceği önyargılarına karşı çıkıyor. “Irak’ta üniversitede ekonomi eğitimi gördüm. Ülkemde işletme master’ı yaptım ve Maliye Bakanlığı’nda çalıştım” diyen Sühad iltica başvurusunun sonucunu bekliyor, bir yandan da İngiltere’nin Peterborough kentindeki mülteci merkezinde ücretsiz dikiş dersi veriyor. Sühad’ın çalışma izninin gelmesi İngiltere İçişleri Bakanlığı’ndan daha gelmediği için çalışması yasak.

Peterborough kenti, 1950’lerden bu yana sığınmacılara ve mültecilere kucak açmasıyla biliniyor.

Topluma uyum sağlama konusunda da destek önemli, ancak kent uzun zamandır bunun sıkıntısını çekiyor. Sühad El Mursumi’nin yaşadığı mahallede İngilizce konuşan az.

Suriyeli mülteciler üzerinde anlaşılan öneri gelecek 5 yıl için 25 ailenin kabul edilmesi. Mobilya ve gıda bağışı şimdiden başlamış bile.

Ancak verilen garantiler herkesi memnun etmiyor. Kentin bazı sakinleri yeni mülteci akınına karşı; ancak kamera önünde konuşmuyorlar.

Tüm tarafların anlaştığı tek konu ise Peterborough’nun, Macar yetkililerin iddia ettiği gibi gitmesi imkansız bir yer olmadığı.

Bazı kent sakinleri de daha fazla sığınmacı gelmesinden memnun. Bu insanların sunacağı hizmetlerden yararlanmak istiyorlar.

Sühad çok kısa sürede yardım bekleyen birinden yardım eden birine dönüştü. Tek isteği ise insan olduğunu ve yaşadığını hissetmek. (Amerika’nın Sesi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.