kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.924
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Robert Fisk’in kaleminden Peres’in ‘kanlı Qana mirası’

İ gazetesi yazarı Robert Fisk, dün 93 yaşında hayatını kaybeden eski İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Şimon Peres ile ilgili bir yazı kaleme almış. Fisk “Peres’in Qana’daki kanlı mirasını unutmayalım diyor”

Robert Fisk’in kaleminden Peres’in ‘kanlı Qana mirası’
29.09.2016
0
A+
A-
İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Şimon Peres

İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Şimon Peres.

İ gazetesi yazarı Robert Fisk, dün 93 yaşında hayatını kaybeden eski İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Şimon Peres ile ilgili bir yazı kaleme almış. Fisk “Peres’in Qana’daki kanlı mirasını unutmayalım” diyor.

Fisk “Dünya, Şimon Peres’in ölüm haberini duyduğunda ‘Barış getiren’ diye bağırdı. Ama ben Peres’in öldüğünü duyduğumda kan, ateş ve katliam düşündüm” diyor.

Fisk şöyle devam ediyor;

“Sonuçları gördüm: parçalanmış bebekler, çığlık atan mülteciler, tüten cesetler. Qana diye bir yerdi ve yarısı çocuk 106 ölünün çoğunluğu, İsrail topları tarafından 1996’da parçalandıkları yerde kurulan BM kampının altında yatıyor. Güney Lübnan’daki köyün hemen dışında bulunan bir BM yardım konvoyundaydım. O top mermileri başımızın üzerinden geçip, hemen altımızdaki mültecilerin üzerine düştü. 17 dakika devam etti. İsrail Başbakanlığına aday olan Şimon Peres, seçimden bir gün önce Lübnan’a saldırarak askeri yönünü güçlendirmek istiyordu”

PERES YALAN SÖYLEDİ

Nobel Barış Ödülü sahibi Peres’in saldırıya bahane olarak Hizbullah’ın Lübnan’dan fırlattığı Katyuşa roketlerini gösterdiğini hatırlatan Robert Fisk, aslında roketlerin İsrail devriyeleri tarafından bırakıldığından şüphelenilen bubi tuzağında Lübnanlı bir çocuğun ölmesine misilleme olarak atıldığını belirtiyor ve devam ediyor;

“Birkaç gün sonra Lübnan’daki İsrail birlikleri Qana yakınlarında saldırıya uğradı ve köye ateş açarak yanıt verdi. İlk top mermileri Hizbullah’ın kullandığı bir mezarlığa düştü. Gerisi doğrudan yüklerce sivilin sığındığı BM’nin Fijan askeri kampına gitti. Peres ‘Bize de acı bir sürpriz oldu’ demişti. Yalandı. İsrailliler 1982’deki işgallerinden sonra Qana’yı yıllarca işgal altında tuttular. Kampın video görüntüleri ellerindeydi. Hatta 1996’daki katliam sırasında kampın üzerinde insansız hava aracı uçurdular. Bu gerçeği bir BM askeri bana hava aracının videosunu verene kadar reddettiler. Bu, Peres’in Lübnan barışına katkısıydı. Seçimi kaybetti ve muhtemelen Qana’yı hiç düşünmedi. Ama ben hiç unutmadım” (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.